Yüksekovalı kadınların umut fabrikası

25 yıl önce çalışmaya geldiği İstanbul'dan ‘usta' olarak memleketi Yüksekova'ya dönen Soner İşleyen, tekstil fabrikası kurdu. 70 kadına istihdam sağlayan fabrika, 18 ülkeye ihracat yapıyor.

DHA

Hakkari Yüksekova'da yaşayan Soner İşleyen, çalışmak için 25 yıl önce İstanbul'a geldi. Burada tekstil atölyelerinde tecrübe kazanıp, ustalık öğrenen İşleyen, 2 yıl önce döndüğü memleketinde tekstil fabrikası açtı. İlk etapta 100 kişinin çalıştığı, ilerleyen dönemde 350 kişinin istihdam edileceği fabrikada şimdi 70 kadın görev yapıyor. Soner İşleyen, fabrikada üretilen şişme mont ve kadın giysilerini hem yurtiçine hem yurtdışına sattıklarını söyledi.

'EKMEK KAPIMIZ OLDU'

Hülya Arslan, fabrikanın, ilçedeki kadınlara umut olduğunu belirterek, "Çocuk gelişimi bölümü mezunuyum ama bir yere atanamayınca bu fabrikada çalışmaya başladım. Tekstil sektöründe hiçbir şekilde tecrübem yoktu. Şimdi makine, kalite kontrol ve paketleme alanlarında kendimi yetiştirdim. 18 ülkeye ihracat yapıyoruz" dedi. Tekstil fabrikasının kendileri için ekmek kapısı olduğunu belirten Aslı İsmailoğlu ise "Çalışacak bir ortam yoktu. Yaklaşık 19 aydır bu fabrikada çalışıyorum sonra eşimi de getirdim, beraber burada çalışıyoruz" dedi.