YPG Suriye'de asimile politikası uyguluyor

Terör örgütü YPG/PKK, işgal ettiği bölgelerde nüfus sayımı adı altında halkın gerçek kimliğini yok ediyor. Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Mustafa “Nüfus sayımına karşıyız” dedi.

Muhaliflerin kurduğu Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Mustafa, YPG/PKK'lı teröristlerin Suriye'de işgal ettiği bölgelerdeki sözde nüfus sayımını değerlendirdi.

GERÇEK KİMLİK YOK EDİLİYOR

Mustafa, YPG/PKK'nın "nüfus sayımı" adı altında Fırat'ın doğusundaki bölgelerde "fişleme" çalışması yürüttüğünü belirterek, örgütün bu adımının hiçbir yasal dayanağı bulunmadığını söyledi. "YPG/PKK'nın sözde sayımı, ayrılıkçı amaçlarına, demografik yapıyı değiştirme planlarına ve zorbalık üzerine kurulmuş varlığına hizmet ediyor" diyen Mustafa, terör örgütünün elde edilecek verilerle Arap nüfusun hakimiyetindeki coğrafyada nüfus yapısını yeniden düzenlemek istediğini kaydetti. Mustafa, halkın bu göstermelik sayımdan büyük endişe duyduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Örgüt, işgalinde tuttuğu bölgelerde yerinden edilenlere ırkçılık uyguladı. Göç ettirdiği sivillerin de malvarlıklarına el koydu. Bölge halkının gerçek kimliğini yok etmek istiyor."

HEDEF DIŞ YARDIMLAR

Örgüt temel hedefi federasyon olan ve adına "sosyal kontrat" adını verdiği plan çerçevesinde dış meşruiyet aramak için sözde nüfus sayımı gibi birtakım süreçler de planlıyor. YPG/PKK'nın sözde nüfus sayımı sonrası, "sağlıklı ve güncel" veriler sağlama iddiasıyla, işgalindeki topraklara ayrılan dış yardım payını yükseltme talebinde bulunması bekleniyor.

502 BİN KİŞİ ÜLKESİNE GERİ DÖNDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatları neticesinde güvenliği sağlanan bölgelerde hizmet veren eğitim, sağlık, güvenlik kuruluşları, yerel meclislerin yönetiminde, Türkiye'nin de desteğiyle her geçen gün kapasite ve sayılarını artırdı. Bölgede hayatın normalleşmesine yönelik faaliyetler, iktisadi hayatın da canlanmasını sağlıyor. Fırat Kalkanı Harekatı'nın başladığı günden bugüne kadar geçen sürede Gaziantep, Hatay, Kilis ve Şanlıurfa illerinden güvenliği sağlanan bölgelere dönüş yapan Suriyelilerin sayısı 502 bini aştı.