YPG 4 çocuğu daha kaçırdı

Silah verip çatışmaya gönderiyorlar. Teröristler 4 çocuğu daha ailesinden kopardı. PKK terör örgütü, Suriye'de de çocukları hedef aldı. Teröristler, Suriye'nin Ayn el-Arab kentinde 14-16 yaşlarındaki 4 çocuğu silahlı kadrosuna katmak için kaçırdı.

AA

PKK terör örgütünün Suriye kolu YPG, 'bünyesindeki çocuk savaşçıları serbest bırakmak' için Birleşmiş Milletler ile anlaşma imzalamasına rağmen çocukları kullanmaya devam ediyor.

DAĞA KAÇIRDILAR

PKK/YPG'li teröristler Suriye'nin Halep kentine bağlı Ayn el-Arab ilçesinden 4 çocuk kaçırdı. Ayn el-Arab'ın batı kırsalındaki Eşme Köyü'nden 26 Şubat'ta Sevsen Derviş (14) ve Nisrin Habaş'ı (16) kaçıran teröristler, 28 Şubat'ta da Tel Haceb Köyü'nden Muhammed Muhammed (14) Diyar Muhammed'i (14) alıkoydu.

TESPİT VAR, TEPKİ YOK!

Suriye'de sivillere yönelik hak ihlallerini belgeleyen Suriye İnsan Hakları Ağı, 16 Aralık 2021'de yayımladığı raporda, PKK/YPG'nin silahlı kadrosuna katmak için 2.5 ayda en az 19 çocuğu kaçırdığını bildirmişti. Terör örgütü PKK/YPG'nin çocukları savaştırması, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 26 Haziran 2020'de yayımladığı 'İnsan Kaçakçılığı Raporu' ile BM İnsan Hakları Konseyi'nin 16 Ocak 2020'de yayımladığı raporunda da yer almıştı.

Ele geçirilen fotoğraflarda okul sıralarında kalem tutma çağında 13-17 yaşındaki çocuklara, terör örgütünün silahlı eğitim verdiği görülmüştü.

HAMZA GİBİ ONLARCASI VAR

Hakkari'nin Kırıkdağ Köyü'nde 2016'da 9 yaşındayken Zap Suyu'na düştüğü ileri sürülen ve günlerce aranan Hamza Adıyaman'ın teröristlerce kaçırıldığı belirlenirken, Suriye'deki PKK/YPG kamplarında çekilmiş görüntüleri de ortaya çıkmıştı.