Yol açılmadı, tuzlama yapılmadı! Üç gün geçti, esaret bitmedi

Megakentin karla imtihanında üçüncü gün geride kaldı. Pazartesi gecesi araçlarını yolda bırakıp, yürüyerek eve giden vatandaşlar, çalışmaların yapılmadığı yollardan geri de dönemedi. Karlı yolda bu kez ‘otopark' yoğunluğu oluştu. Vali Yerlikaya, “Araçlarınızı alın yoksa biz çekeceğiz” dedi.

İstanbul'da pazartesi gecesi yoğun karla yaşanan kar esaretinin üzerinden üç gün geçti. Kar yağışının etkisini yitirmesiyle beraber bazı sürücüler araçlarını kurtarırken, bazıları araçlarını bulundukları yerden kaldırmadı. Yolda bırakılıp alınmayan araçlar nedeniyle Hadımköy yolundan trafik sıkışıklığı meydana geldi.

VALİDEN ÇEKİCİ UYARISI

Dün sabah işlerine gitmek için yola çıkanlar araçlarını yolda bırakıp, yürüyerek devam etti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Hadımköy Gişeler ve Arnavutköy arasında park edilmiş kamyon, TIR ve özel araçların sahipleri tarafından ACİLEN ÇEKİLMESİ GEREKMEKTEDİR! Çekilmediği takdirde araçlar görevlilerce çekilecektir" mesajını paylaştı.

İstanbul'da hayatı felç eden yağış sırasında yolda kalan sürücüler, Kuzey Marmara Otoyolu'nda bıraktıkları araçlarını kazma ve kürek yardı- mıyla kurtardı.

OTOGARDA ESARET

İstanbul'da seferlerin iptal olduğu otogarlarda mahsur kalanlar geceyi yazıhaneler ve mescitlerde geçirdi. Yolculardan Cennet Hariç, "Çok soğuktu. Yarın da gidemezsek ne yapacağız bilmiyorum" dedi. Dün öğlen saatlerinde seferler normale dönmeye başladı.

FIRSATÇILARA GÜN DOĞDU

İstanbul'dan çıkışının durdurulması fırsatçıları harekete geçirdi. Otogardan minibüslerle kaçak bir şekilde yolcu taşındığı tespit edildi. Organizatör, yazılacak cezadan sorumlu olduklarını söyledi.

İBB KAR KÜREME ARACININ ŞOFÖRÜ ALKOLLÜYMÜŞ!

Kadıköy D-100 Karayolu'nda çalışma yapan İBB'ye bağlı kar küreme ve tuzlama aracı kayganlaşan yolda devrildi. Tedaviye alınan sürücü Serenat Küçük'ün kan tahlillerinde 190 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücüye ceza kesildi, ehliyetine el konuldu.

KAHREDEN KAZA

Ataşehir'de bir inşaat alanında dün sabah iş makinesiyle ilerleyen Kadir Yaşar (60), çukur üzerinde tutan buzu fark etmeyerek ilerledi ve buzların kırılmasıyla çukura düştü. Yaşar'ın cansız bedeni çukurdan çıkarıldı.

UÇUŞLAR NORMALE DÖNDÜ

Olumsuz hava koşulları nedeniyle seferlerin bir süre yapılamadığı İstanbul Havalimanı'nda dünden itibaren uçuşlar kademeli başlatıldı. Uçakların iniş ve kalkışları dün normale dönerken iç ile dış hat yolcuları kontuardaki işlemlerini gerçekleştirdi.

ANNE VE 5 ÇOCUĞUNU SON ANDA KURTARDILAR

Bitlis'te Koyunlu Köyü'nde sobadan zehirlenen anne ve 5 çocuğu, saatler süren çalışmanın ardından paletli ambulansla hastaneye ulaştırıldı. Tedavi altına alınan Dengiz ailesinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

TIBBİ DANIŞMANLIKLA DOĞUM MUCİZESİ

Diyarbakır Hani'de doğum sancıları tutan Remziye Balkılıç (36), 112'den telefonla verilen tıbbi danışmanlıkla evde doğum yaptı. İş makinelerinin yolu açmasıyla eve ulaşan ekipler, anne ve bebeğini hastaneye götürdü. İkilinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

KEPÇEYLE AMBULANSA

Rize'nin Kuzeyce Köyü'nde yaşayan kalp ve tansiyon hastası Zinnet Babal (88) rahatsızlanınca yakınları ekipleri çağırdı. Hasta, kardan köye giremeyen ambulansa iş makinesiyle taşındı.

AHIR ÇÖKTÜ, AYSEL ÖLDÜ

Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle ahırın çökmesi sonucu Aysel Gizem Çolak (14) öldü, babası Ramazan Çolak yaralandı. Ahırda bulunan 80 küçükbaş hayvan da telef oldu.