YÖKDİL başvuruları ne zaman başlayacak? YÖKDİL sınavı 2022 ne zaman?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Sağlık Bilimleri) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavı olarak biliniyor. YÖKDİL sınavı senede 2 ya da 3 defa yapılıyor. Peki, YÖKDİL 2022 ne zaman? YÖKDİL başvuruları ne zaman başlayacak? İşte tüm merak edilenler...

Her sene Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan ÖSYM sınav takvimi için milyonların bekleyişi sürüyor. Önümüzdeki sene gerçekleşecek olan sınavların başvuru tarihleri merak ediliyor. YÖKDİL sınavı 2022 ne zaman? YÖKDİL başvuruları ne zaman başlayacak? gibi soruların yanıtları sınava girecek olan tüm adaylar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor.

YÖKDİL SINAVI 2022 NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınav olarak biliniyor. YÖKDİL sınavı 2022 tarihi henüz açıklanmadı.

YÖKDİL BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YÖKDİL 2022 sınav başvuru tarihleri henüz belli olmadı. ÖSYM YÖKDİL başvuru tarihlerini açıklar açıklamaz haberimizin içerisine eklenecektir.

YÖKDİL'E KİMLER BAŞVURABİLİR?

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.