YKS tercihi ne zaman açıklanacak? YKS yerleştirme sonucu açıklandı mı, sonuçlara nasıl bakılır?

YKS tercihleri, 27 Temmuz-08 Ağustos 2023 tarihleri arasında, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden bireysel olarak gerçekleştirildi. Tercih sonuçlarını büyük bir heyecanla bekleyen üniversite öğrencisi adayları ''YKS tercihi ne zaman açıklanacak? YKS yerleştirme sonucu açıklandı mı, sonuçlara nasıl bakılır?'' sorularının yanıtını araştırıyor. İşte detaylar...

YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. YKS tercihleri, 27 Temmuz-08 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Hayalindeki üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen adayların öncelikle fakülteye yerleştirilmiş olması gerekiyor. Peki, YKS tercihi ne zaman açıklanacak? YKS yerleştirme sonucu açıklandı mı, sonuçlara nasıl bakılır?

YKS SONUÇ SORGULAMA SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 YKS tercihlerinin ne zaman açıklanacağına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. YKS üniversite yerleştirme sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Ek tercih ne zaman başlayacak? YKS 2. tercihler alınmaya başlandı mı?

YKS sonuçlarına ilişkin son dakika açıklamasının gelmesi halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

YKS TERCİH SONUCUNA NASIL BAKILIR?

Yerleştirme sonuçları, internet (https://sonuc.osym.gov.tr) ve mobil uygulaması aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS kılavuzunda yer alan bilgilere göre, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.