Yine sağlık çalışanlarına saldırdılar! Eşkıyalara karşı sedyeli barikat

Elektriğe kapılarak ölen kişinin yakınları, hastanede terör estirdi. Sağlıkçılar kapı önüne sedye koyup kendilerini korudu. Zorbalardan biri polisin silahını alıp ateş açtı, mermi duvara isabet etti.

DHA-İHA

Diyarbakır Lice'de elektrik çarpması sonucu Halis Toprak Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Cüney Yaruk'un hayatını kaybettiği belirlendi. Yaruk'un yakınları, acil serviste görevli hekim ve sağlık çalışanlarına önce sözlü ardından da fiziki olarak saldırdı. Hastanede terör estiren magandalara polis müdahale etti.

POLİSİN SİLAHINI ALDI

Saldırganlardan biri, yere yatırıldığı esnada polis memurunun silahını alarak bir el ateş etti. Tabancadan çıkan kurşun duvara isabet etti. Mermiler duvarı delerken, sağlık çalışanları da kapı önüne koydukları sedyelerle kendilerini korumaya çalıştı. Saldırıyı kınayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Silahlı saldırganın gözaltına alındığını ve hastanedeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirten Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Lice'deki sağlıkta şiddet olayında yaralanan olmamışsa da olmuş gibi etkilendik. Suça eğilimi olanlara hatırlatıyorum, bir şiddet olayının failine, geçen ay 8 yıl 5 ay hapis cezası verildi."

ACİL SERVİSTE KABUS

Fotoğraflarda, acil müdahale odasının kapısını kapatan sağlık çalışanlarının sedyeler ve oksijen tüpüyle bariyer oluşturarak, dışarıdan içeriye girilmesini engellediği görüldü.