Yılda temiz 6 milyon kWh

Kalyon Enerji İcra Kurulu Üyesi Dr. Murtaza Ata, Karapınar GES'in yılda 6 milyon kWh'lik enerji üreteceğini söyledi.

Kalyon Enerji İcra Kurulu Üyesi Dr. Murtaza Ata, 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada "Üretime geçirdiğimiz ve her biri, 1 MW DC'lik olan Güneş Enerjisi Santrali, yaklaşık olarak her yıl 5 bin 600 ağaç kurtarırken, yılda bin 500 ton karbondioksit salınımını da engelliyor" dedi. Kalyon PV Güneş Teknolojileri Fabrikası'nda, doğayı iyileştirecek enerjiler üretiyor.

2 MİLYON PANEL ÜRETTİ

Kalyon PV, dört aşamadan oluşan panel üretimini tek çatı altında toplamasıyla dünyanın ilk ve tek üretim tesisi konumunda bulunuyor. Kalyon Karapınar GES'in 2 milyon güneş panelini üreten Kalyon PV, yılda toplam 6 milyon kWh'lik enerji üretecek. Ata, Kalyon Karapınar GES ve Kalyon PV'de üretmekte oldukları enerji teknolojilerinin yanı sıra, yatırımına devam ettikleri 1000 megawatt gücündeki rüzgâr enerjisi santraliyle de Türkiye'nin daha yaşanılabilir yarınları için çalışmayı sürdürdüklerini dile getirdi.

2 MİLYON TON EMİSYONA ENGEL

Dünya Bankası'nın Sürdürülebilirlik İlkeleri Uyum Çerçevesi uygulamalarının büyük bir titizlikle uygulandığı Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali 2022 sonunda tam kapasiteye ulaştığında 2 milyon tonun üzerinde karbon emisyonunun önlemesinin yanında, 2 milyon haneye de temiz elektrik sağlayacak.