Yılbaşında yasak var mı? 31 Aralık ve 1 Ocak'ta sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Pandemi nedeni ile geçtiğimiz aylarda akşamları ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağının bu sene yeni yıl gecesinde uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Peki, yılbaşında yasak var mı? 31 Aralık - 1 Ocak'ta sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte merak edilenler...

31 Aralık - 1 Ocak'ta sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. 2019 Aralık ayında başlayan salgının varyantlarla devam etmesi nedeni ile bu yılbaşında yasak olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, yılbaşında yasak var mı? 31 Aralık - 1 Ocak'ta sokağa çıkma yasağı olacak mı?

YILBAŞINDA YASAK VAR MI?

31 Aralık akşamı bir yasak olup olmayacağına ilişkin bir açıklama gelmedi. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamaları yakından takip ediliyor. Ancak 31 Aralık akşamı ve 1 Ocak da dahil hafta sonu uygulanacak bir yasak bulunmuyor.

27 ARALIK VAKA TABLOSU

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan 27 Aralık Covid-19 tablosuna göre, 24 saatte yapılan 362 bin 535 testte 26 bin 99 vaka tespit edildi. Koronavirüs nedeniyle 157 kişi hayatını kaybederken, 22 bin 24 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Omicron varyantı diğer varyantlardan daha hızlı yayılmaktadır. Ülkemizde vaka sayılarında artış öngörülmektedir. Hastaneye yatışlarda ise etkisi yayılma hızı kadar yüksek olmadığı görülmektedir. Dikkatli olmalı, hatırlatma dozu aşınızı yaptırmalısınız" dedi.