Yeşilyurt'ta 310 milyon liralık yatırımla altın çağ

2019'daki seçimlerde verdiği tüm sözleri tutan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 310 milyon lira değerindeki 77 dev yatırımla tarih, kültür ve gastronomi kentine altın çağını yaşatıyor.

Son yerel seçimlerde Yeşilyurt'lulara verdiği tüm sözleri yerine getiren Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 310 milyon liralık 77 dev yatırımla kentin çehresini değiştirdi. 'Tarih, Kültür ve Gastronomi' kenti Yeşilyurt'un her alanda kalkınması ve büyümesi adına önemli yatırımların altına imza attıklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri, kıymetli hemşerilerimizin oylarıyla seçildiğim Yeşilyurt Belediye Başkanlığı'nda geride bıraktığımız üç yılımızı hizmetlerle, projelerle ve insan odaklı yatırımlarla dolu dolu geçirdik. Dinamik, çalışkan ve alanında uzman ekiplerden kurduğumuz çalışma ekibimizin planlı ve sistemli çalışması, kamu, kurum ve kuruluşlarımızla kurduğumuz sağlam iletişim, muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizin bize duydukları güvenden aldığımız ilhamla birlikte seçim döneminde vaat ettiğimiz 45 projemizin büyük bir kısmını gerçeğe dönüştürdük" diyerek şöyle devam etti:

3 YILDA HEPSİNİ YAPTIK

"Seçim zamanında ne söz verdiysek üç yıl gibi kısa bir zamanda yerine getirdik, bununla birlikte bölgemizin ihtiyaç duyduğu 32 yeni yatırımı da ekleyerek hemşerilerimizin daha kaliteli, daha nitelikli ve daha ferah bir hayat sürmesini sağladık. 2019-2022 arasında Gençlik ve Spor, Park ve Sosyal Tesisler, Kültür ve Sosyal İşler, Çevre ve Şehircilik ile Turizm alanlarında toplam maliyeti 310 milyon lira tutarında 77 dev yatırımı Yeşilyurt'umuza kazandırıp, hedeflerimize ulaştık. Doğu Anadolu'nun en büyük ilçesi olan Yeşilyurt'umuzun hak ettiği vizyonel ve güçlü yatırımlarımızı teker teker hizmete sunarak, ilçemizin ismini ülke çapında duyurduk. Her alanda çalışan, örnek ve farklı projelerin altına imza atan yerel bir yönetim olduk. Yeşilyurt'umuzun imajına ve marka değerine katkı sunacak çok önemli yatırımları üç yıl içerisinde gerçeğe dönüştürdük."

TARİHİ KONAKLAR TURİZMİ AYAĞA KALDIRACAK

Yeşilyurt'un gizli kalmış zenginlikleri tarihi dokuya zarar vermeden, aslına sadık kalarak restore edildi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Yeşilyurt Lezzet Caddesi'nde yaptığımız restorasyon projelerimizle geleneksel yaşamı ve eşsiz lezzetlerimizi tanıtımını yaptığımız Tarihi Yeşilyurt Konaklarımız ve müzelerimizle Yeşilyurt'un kültürel ve tarihsel hazinelerini ön plana çıkardık" dedi. Yeşilyurt'un gizli kalmış zenginliklerini planlı yatırımlarla gözler önüne serdiklerini ifade eden Başkan Çınar, yerli ve yabancı turistleri kente beklediklerini söyledi.

BÜYÜK POTANSİYEL VAR

Yeşilyurt'un turizm potansiyelini hareketlendirecek dev yatırımları hizmete sunduklarını söyleyen Başkan Çınar şöyle devam etti: "Geleneksel yaşamı ve kültürel geçmişiyle dikkat çekici bir atmosfere sahip Çırmıhtı bölgemizde hizmete sunduğumuz konaklarımız, müzelerimiz ve kültürel mekanlarımızla burayı çok dinamik ve aktif bir görüntüye kavuşturduk. Lezzet Caddesi ismini koyduğumuz bu caddemizde ilçemizin tarihine, gastronomisine ve kültürüne ait her şeyi bulabilir ve görebilirsiniz. Beylerderesi ile Gündüzbey arasındaki doğa harikası bölgemizi turizme kazandırmak için yürüyüş ve bisiklet yollarının yanı sıra gezinti ve oturma alanları yapıyoruz. Burayı yeni bir cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz. İlçemizin en güçlü yanı ise hiç şüphesiz gastronomi. Tadına doyulmaz yemeklerimizin tanıtımı açısından çok etkin ve kararlı bir çalışma yürütüyoruz. Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan belediye olarak, zengin yemek kültürümüzde yer alan 18 farklı yemeğimiz ve meyvemizin tescil belgesini alarak bu alanda ne kadar iddialı olduğumuzu gözler önüne serdik. Malatya'ya gelen yerli ve yabancı turistler burayı görmeden, yemeklerimizi tatmadan gitmiyorlar. Farklı yerler görmek, değişik yemeklerden tatmak isteyen bütün gurmeleri, gezginleri ve YouTuBAR'ları Yeşilyurt'umuza bekliyoruz."

ŞANLI ORDUMUZUN EMANETLERİ BU MÜZEDE

YeşilyurT Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın yeni dönem vaatlerinden olup, içerisinde M.Ö. Türk tarihinden İslam ve Osmanlı dönemine, Kurtuluş Savaşı'ndan Cumhuriyetimizin kurulduğu dönemlerde kullanılan askeri teçhizatların sergileneceği Savunma Sanayi ve Savaş Makineleri Açık Hava Müzesi'nin büyük bir kısmı tamamlandı. 1 milyon 350 bin metrekarelik alanda yapımı süren ve üçüncü etabı bitmek üzere olan Beylerderesi Şehir Parkı içindeki müzede; savaş uçağı ve tankın yanı sıra top, tüfek, ok, yay, obüs ve mancınık gibi savaş aletleri, rölyef uygulamaları, şehitlik ve sergi alanları, kafeterya, kıl çadırı ve yöresel ürünler satış noktası yer alacak.

KÖKLÜ TARİHİMİZE ÇOK YAKIŞTI

Müzede gerek sergilenecek askeri teçhizatlar gerekse de görsel zenginliğiyle dikkat çekici özelliklere sahip olacağını ifade eden Başkan Çınar, kentin giriş noktasını dinamik ve aktif bir yapıya dönüştüreceklerini söyledi.

KAYNARCA SOSYAL TESİSİNE KAVUŞTU

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın 2019 vaatleri arasında yer alan Kaynarca Sosyal Tesisleri ve Park Alanı hizmete girdi. Başkan Çınar Çınar, Kaynarca Sosyal Tesisleri ve Park Alanı'nın iç ve dış mimarisinin yanı sıra 7'den 70'e tüm vatandaşlara hitap eden sosyal mekânları, yeşil alanları ve aydınlatmalarıyla Kaynarca mahallesinin sosyal yaşam seviyesinin yükselmesine büyük bir katkı sunacağını ifade etti. Çınar, "özel bir yaşam alanı kazandırmış olduk" dedi.

KONFORLU, GÜVENLİ KENTE DÖNÜŞÜM

Turgut Özal Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı, modern bir kent için kollar sıvandı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Turgut Özal Mahallesi'nin kentsel dönüşüm projelerine örnek gösterilecek değerli bir eser olacağını söyledi. 168 daire ve 10 dükkânın yer aldığı projeyle Yeşilyurt'taki depreme dayanıklı, sağlıklı ve güvenli yerleşim alanlarına bir yenisini daha ekleyeceklerini söyleyen Çınar: "Bizim tek gayemiz, ilçemizde yıpranmış, ömrünü tamamlamış binaların yerine nitelikli konutlar üretip, depremde evleri hasar gören hemşehrilerimizin güvenilir ve kaliteli alanlarda yaşamalarını sağlamak."

BU PARK GELECEK NESİLLERE MİRASIMIZ

Her yaştan vatandaşa hitap eden sosyal ve sportif alanlarıyla Malatya'nın yeni yaşam alanları arasına eklenen Beylerderesi Şehir Parkı, örnek projeler arasındaki yerini aldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, " Belediyemizin en büyük yatırımlarından olan Beylerderesi Şehir Parkımız, gelecek nesillere emanet edeceğimiz özel bir parktır" diye konuştu. Başkan Çınar, Malatya'nın hem ekonomik hem de turizm potansiyelinin hareketlenmesine büyük katkı sunacak olan Beylerderesi Şehir Parkı içerisindeki Yeşilyurt 1.Millet Bahçesi, Savunma Sanayi ve Savaş Makinaları Açık Hava Müzesi, Basketbol, Voleybol ve Futbol Sahaları, Yürüyüş ve Bisiklet Yolları, Kamelyalar ve Dinlenme Alanlarının tamamlandığını söyledi.

MODERN ŞEHRE MODERN BELEDİYE BİNASI

Yeşilyurt Belediyesi'nin yeni hizmet binası tasarımıyla görenleri kendine hayran bıraktı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Yeşilyurt 2. Millet Bahçesiyle aynı alanda hizmete sunacağımız Yeni Belediye Hizmet Binamız ile Yeşilyurt'umuzun modern gelişimine bir katkı daha sunmuş olacağız" diyerek şöyle konuştu: "Hizmete sunacağımız yeni belediye binamızın yanı sıra Yeşilyurt Millet Bahçemiz ile birlikte Emanet Çarşımız ve Ahmediye Cami'nin olduğu bu güzergâhı yürüyüş yolları, yeşil alanlarbirleştirerek yeni bir yaşam alanına dönüştürmeyi planlıyoruz."

GENÇLER DİJİTAL ÇAĞA HAZIRLANIYOR

Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi'nde kurulan robotik kodlama ve bilim atölyeleri 7-14 yaş aralığındaki çocuk ve gençleri dijital çağa hazırlıyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bilimsel atölyelerimizde ilk etapta 7 ile 14 yaş aralığındaki çocuklarımıza robotik kodlama ve yapay zeka alanında eğitimler sunuyoruz" dedi.