Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik'e en zor veda! Sevenleri son yolculuğuna uğurladı

İki gün önce çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Törende Hülya Koçyiğit , Türkan Şoray ve Ediz Hun gözyaşlarına hakim olamadı.

79 yaşında koronavirüse bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Fatma Girik için, Şişli Belediyesi'nin ardından Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi. Törenden sonra Teşvikiye Camii'nde öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Girik'in naaşı hayat arkadaşı Memduh Ün'ün yanına defnedilmek üzere Bodrum'a gönderildi.

BENİM ÇINAR AĞACIM

Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan koruyucu aile olarak 12 yaşında yanına aldığı manevi kızı Ahu Aşkar anneliği sanatçı- dan öğrendiğini dile getirerek, "İyi ki annem oldu. İyi ki onun kızıyım. Onunla gurur duyuyorum. Onu çok seviyorum. O hâlâ benim annem, benim çınar ağacım" ifadelerine yer verdi.

MENFAAT PEŞİNDE KOŞMADI

Törende sahneye çıkan Ediz Hun, Girik'le 1964'te tanıştıklarını belirterek, "58 yıl geçti. Olağanüstü bir kadındı. Dürüsttü, mertti. Menfaat peşinde hiç koşmadı. İnsanın gerçek gücü sıçrayışlarda değil sarsılmaz duruştadır! Böyle bir kadındı. İnanın en yakınlarından biriyim, büyük bir kayıptır" dedi. Konuşmasının ardından Girik'in sahnede duran Türk bayrağına sarılı tabutunu öpen Ediz Hun, dostuna veda ettikten sonra sahneden indi.

ARTIK DÖRT YAPRAKLI YONCA YOK

Hülya Koçyiğit, yakın arkadaşına veda konuşması yapmak için çıktığı kürsüde gözyaşlarını tutamadı. Koçyiğit, "Sevgiyle iyilikle bakardı... Cesur yürekli bir efsaneydi. Acı çok büyük çok taze. O Türk halkının kalbinde yaşayacak" dedi. Koçyiğit, daha sonra "Memduh Ün'ü kaybettikten sonra bir türlü toparlanamadı. Dilerim Memduh'a kavuşmuştur. Artık dört yapraklı yonca yok" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

AŞKININ YANINA GİDİYOR

Usta sanatçının kardeşi Günay Girik de 56 yıllık yaşamında, annesinden daha çok ablasını gördüğünü belirterek, "Başımıza bela olan bu koronavirüs salgını, aramızdan onu kopardı, aldı. Bodrum'u çok seviyordu. Hep Bodrum aşkını dilinden düşürmüyordu. Şimdi Memduh Ağabey'e, en büyük aşkının yanına gidiyor. Söylenecek bir laf bulamıyorum. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya cenazede hazır bulundu.

Fatma Girik'in yeğeni Ahu Turanlı cenazede gözyaşı döktü.

SON KEZ VEDALAŞTIM

Törenin ardından Fatma Girik'in naaşı Teşvikiye Camii'ne getirildi. Buradaki cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sanat camiasından Türkan Şoray, Nurseli İdiz, Kerem Alışık ve çok sayıda seveni katıldı. Türkan Şoray cenazede ayakta durmakta güçlük çekti. Şoray, "Son kez sarıldım. Vedalaştım" diyerek konuşacak durumu olmadığını belirtti. Şoray tabutun başında gözyaşı döktü.

ÇOCUKLUĞUMUZU KALDIRIYORUZ

Cenazede aileye taziyede bulunduktan sonra duygularını dile getiren Kerem Alışık, "Onlar gidiyorlar da biz içimizden uğurlayamıyoruz. Üşüyoruz ama soğuktan değil. O yokluk bizi üşütüyor. Anlatacak fazla bir şey yok, söz de bazen bitiyor. En son bir ay önce görüştük, uzun bir telefon konuşmasıydı. Biz aslında bu camiden çocukluğumuzu kaldırıyoruz" dedi.