Yerli tohumla kuraklığa karı dayanıklı keten

İzmir'de tarımsal araştırma geliştirme yapan Döngü Kooperatifi'yle Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen projeyle geliştirilen kuraklığa dayanıklı keten çeşitleri toprakla buluştuğu tarlalarda boy vermeye başladı.

Yağı gıda ve yem katkısı olarak, lifi tekstil, kompozit ve kağıt hammaddesi olarak, sapı ise kağıt ve yalıtım malzemesi olarak kullanılan keten, katma değeri yüksek bir tarım ürünü olarak dikkati çekiyor.

TESCİL BAŞVURUSU YAPILDI

Kooperatifin Tarım ve Orman Bakanlığı Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'yle kuraklığa dayanıklı tohum çeşitleri geliştirme projesinde ise neticeler alınıyor. 'Cemre' ve 'Efe' adlı tohumlar için tescil başvurusu yapılırken, tohumlardan yeşeren ketenler, temmuzda hasat edilecek.