Yeni trend dudak renklendirme

Dövme benzeri, acısız ve kısa sürede yapılan bir uygulama sayesinde dudakları kalıcı olarak renklendirmek mümkün.  

Zamanla solan ve çerçeve hattı kaybolan dudakları canlı, parlak ve dolgun bir görünüme kavuşturan dudak renklendirme işlemi hakkında bilgi veren Güzellik ve Kalıcı Makyaj Uzmanı Aylin Çetinkaya, “Genetik faktörler, dudakların kuruması, çatlaması ve dudaklarda çıkan uçuklar gibi daha birçok sebeple dudakların renginde zamanla değişim meydana geliyor.

DERİ ALTINA İNİLMİYOR

Ayrıca dudak çerçeve hattında oluşan kayıplar dudakların olduğundan daha küçük görünmesine sebep oluyor” dedi.  Çetinkaya, “Aslına bakarsanız bu işlem, vücuda yapılan dövme uygulamasına biraz benziyor, ancak hemen korkmayın! Dövme uygulaması kadar deri altına inilmeden, daha yüzeyde, organik içerikli ve belirli süre kalıcı pigmentlerle yapılıyor. Vücuda yapılabilen farklı renklerdeki dövmeler gibi, dudaklara da istenilen renkte, belli süreli kalıcı renklendirme işlemi yapılabiliyor” diye konuştu. 

KURULUK VE ÇATLAKLIĞI GİDERİR 

“Son dönemde soğuk kış aylarının da etkisiyle kurumuş, çatlamış dudaklardan şikayet edenlerin sayısı oldukça fazla” diyen Aylin Çetinkaya, “Kuru ve çatlak dudakların üzerine makyaj yapmakta oldukça zor olduğu için kadınlar bu soruna alternatif çözüm yolları arıyor. Özellikle kış aylarında dudakları sürekli olarak nemlendirmek çok önemli. Ayrıca dudaklara yapılan nem aşısı ile dudaklarda hacim vermeden uzun süre etkili nemlendirme sağlamak mümkün” şeklinde konuştu. 

BOTOKS HER  ZAMAN REVAÇTA 

Aylin Çetinkaya, “Güzellik ve estetik sektöründe her zaman en trend uygulama botoks olmuştur. Bu yılda aynı şekilde botoks uygulaması en revaçta uygulamaya olmaya devam ediyor. Son bir kaç yıldır popülerliği gittikçe artan kök hücre uygulamalarına olan ilgi de gittikçe artıyor” dedi.