Yeni tesis yatırımı ihracatı 100 milyon euro artıracak

Daikin Türkiye, Hendek'teki fabrikasında 13 milyon euro yatırımla VRV teknolojili dış ünite üretim tesisini açtı. Şirket, bu yatırımla ihracatı 100 milyon euro artıracak.

Daikin Türkiye, 25 Mayıs'ta Hendek'teki fabrikasında devreye aldığı yeni VRV üretim tesisiyle 2021'de 262 milyon euro olan ihracatını 100 milyon euro daha artırmayı planlıyor. Son teknolojiyle donatılarak 4 ayda tamamlanan ve 13 milyon euro yatırım maliyetine sahip olan üretim tesisi, yıllık yaklaşık 50 bin adet VRV dış ünite üretiminin yanı sıra 200 mavi yakaya da istihdam sağlayacak. Üretimin yüzde 30'u iç pazarda değerlendirilirken yüzde 70'i de Ortadoğu ve Daikin Türkiye'ye bağlı Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan, Tacikistan, Gürcistan, Kuzey Irak, Moğolistan ve KKTC'ye ihraç edilecek.

JAPONYA'DAN SONRA BİZDE

Açılışta konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin yatırımcılar için güvenli liman olduğunu bildirdi. Varank, tesisteki üretim teknolojisinin, Japonya'dan sonra Türkiye'de kullanıldığının altını çizerek, "Daikin Türkiye, Daikin Belçika'dan sonra bu alanda üretim yapan Avrupa'nın ikinci büyük VRV üreticisi unvanını yakalayacak" dedi. Varank, tesisin, Türkiye'nin sektördeki küresel rekabetçiliğini çok daha ileri bir noktaya taşıyacağına işaret etti.

YÜKSEK VERİMLİLİK SAĞLIYOR

Daikin Avrupa Başkanı Toshitaka Tsubouchi de, "Türkiye yaklaşık 84 milyon nüfusuyla büyük bir ülkedir. Ayrıca dünyanın önde gelen tüketim pazarlarından biri. Yatırımlarımız bundan sonra da devam edecek" dedi. Daikin Türkiye CEO'su Hasan Önder ise, "VRV dış üniteler, iklimlendirme sistemlerinde en yüksek sezonsal verimliliğe sahip ürünler arasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.