Yeni ehliyet ve kimlik için süre doluyor! Sakın geç kalmayın! Tarihi kaçırana ceza gelecek!

Milyonlarca kişi kimlik ve yeni tip sürücü belgesini henüz değiştirmedi. Konuyla ilgili kurumlardan yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Türkiye'de 1 Ocak 2016 tarihinden bu yana yeni tip sürücü belgesi kullanılıyor. Son paylaşılan bilgilere göre, 19 milyon 635 bin 692 kişide yeni tip sürücü belgesine geçiş yaptı. Öte yandan ehliyetini yıl sonuna kadar değiştirmeyenlere kötü haber geldi. Eski ehliyetini 31.12.2022 tarihinden sonra kullanmaya devam eden kişiler için cezai işlem uygulanacak.

2016 yılının ilk günüyle birlikte milyonlarca vatandaş yeni tip ehliyet sistemine geçti. Ancak henüz ehliyetini değiştirmemiş olanların sayısı da bir hayli fazla. Son olarak İçişleri Bakanlığı ehliyet değiştirme süresinin 31.12.2022 tarihine kadar uzatıldığını duyurmuştu. Ehliyetini henüz değiştirmemiş olan vatandaşların bu yılın sonuna kadar yenileme işlemlerini yapması gerekiyor. Aksi takdirde cezai yaptırımlar devreye alınacak.

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Eski ehliyetini yenilemeyen vatandaşlar hakkında cezai işlem uygulanacak. Kanuni süre içerisinde eski tip sürücü belgesini yenilemeyen kişilerin eski tip sürücü belgeleri geçerliliğini yitiyor.

Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgesi ile araç kullanan kişilere; kolluk kuvvetlerince Karayolları Trafik Kanununun 39/3 maddesi gereği Geçerlilik Süresi Dolan Sürücü Belgesi ile Araç Kullanmak fiilinden dolayı idari para cezası uygulanacak.

31 ARALIK SON TARİH

31 Aralık 2022 tarihinden sonra eski tip sürücü belgesini yenilemek için başvuran kişiler bu tarihe kadar geçerli olan 13 TL olan değerli kâğıt bedeli ve 2 TL vakıf payı ile toplamda 15 TL olan değiştirme ücretinden yararlanamayacak, 2023 yılı için belirlenen gerekli harçlar (sürücü belgesi harcı), değerli kâğıt bedeli ve vakıf ücretini ödeyerek yeni tip sürücü belgesine başvurabileceklerdir.

BU TARİHE KADAR DEĞİŞTİRMEZSENİZ GEÇERSİZ OLUYOR

Eski tip sürücü belgesi olan vatandaşlarımız 31 Aralık 2022 tarihine kadar sürücü belgelerini yenilemeleri durumunda değerli kağıt bedeli 13 TL&vakıf payı bedeli 2 TL; toplamda 15 TL ödeme yaparak yeni tip sürücü belgesine sahip olabiliyorlar.

KİMLİK YENİLEMEDE SON TARİH

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre eski kimlikleri yenisi ile değiştirmek için belirlenen son gün 31 Aralık 2023 tarihidir.

Kimlik kartlarında yeni dönem! 81 ilde 200 noktada başlatıldı

3 gün sonra yatırılacak... Hesaplarınızı kontrol edin! T.C. kimlik numarası 4,6,8 ile bitenler dikkat!