Yazılımcıya ücretsiz okul

Eğitimler başladı! ‘Ücretsiz' yazılımcı okuluna 1000 başvuru. Türkiye Açık Kaynak Platformu ile Sanayi Bakanlığı himayesinde kurulan Ecole 42, iş garantili yazılımcı yetiştiriyor.

Kodlama ve programlama eğitimleriyle yazılımcı yetiştiren 42 İstanbul Yazılım Okulu, ülkenin yerli ve milli yazılım sektörünün gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Türkiye Açık Kaynak Platformu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, dünyanın en iyi yazılım okulları arasında gösterilen Ecole 42'nin yeni nesil teknoloji eğitimini ve yenilikçi eğitim felsefesini Türkiye'de de uygulamaya geçirdi. Bu kapsamda İstanbul Maslak ve Kocaeli Bilişim Vadisi'nde iki okul açıldı. 42 İstanbul Yazılım Okulu, 260 öğrencisiyle 3 Ocak'ta eğitime başladı.

500 BİN YAZILIMCI HEDEFİ

Öğrenci-eğitmen ilişkisi yerine öğrenciler arasında öğrenmeye dayalı bir model sunulan okulda, ücretsiz kodlama ve programlama eğitimi veriliyor. Türkiye Açık Kaynak Platformu Yöneticisi Sertaç Yerlikaya, bakanlığın 2023 yılı hedefinin 500 bin yazılımcıya ulaşmak olduğunu bildirdi.

50 YAŞ ÜZERİ DE GELİYOR

Başvuru için 18 yaş şartı olduğunu kaydeden Yerlikaya, 1000'in üzerinde başvuru aldıklarını ve süreci başarıyla tamamlayan 260 kişinin İstanbul'da eğitime başladığını belirtti. Yerlikaya, öğrenciler arasında 50 yaş üzerinde kişiler de bulunduğuna dikkati çekti. Eğitim sürecinin 21 seviyeden oluştuğunu kaydeden Yerlikaya, öğrencilerin web tasarım, grafik tasarım, UNIX gibi temel konuları öğrendikten sonra şirketlerde staja başladıklarını söyledi. Öğrencilerin eğitimi tamamlaması için toplamda 21 seviyeyi bitirmesi gerekiyor.