Yaşlı ve engelli maaşı ne kadar, bayram öncesi ödemeler yapılacak mı? Yaşlı ve engelli maaşları 20222 ne zaman yatacak?

Yaşlı ve engelli maaşlarına ilişkin Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan beklenen açıklama geldi. Ramazan Bayramı öncesi yaşlı ve engelli maaşların ödemelerin yapılması bekleniyordu. Söz konusu internet aramalarında Başkan Erdoğan'ın verdiği müjde ile birlikte ''Yaşlı ve engelli maaşları ne zaman yatacak?'' soruların yanıtları merak konusu oldu.

2022 Ramazan Bayramı öncesi ödemelerin erken yatmasını bekleyen yaşlı ve engelli vatandaşların maaşlarına ilişkin beklenen resmi açıklama geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yaşlı ve engelli maaşı alan vatandaşlara müjdeli haberi duyurdu. Peki Engelli yaşlı maaşı ne kadar, ödemeler bayram öncesi ne zaman hesaplara geçecek?

ENGELLİ YAŞLI MAAŞI BAYRAM ÖNCESİ NE ZAMAN YATACAK?

Başkan Erdoğan; "Ramazan Bayramı günlerine denk gelen yaklaşık 1,5 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli maaşlarını öne çekerek cuma gününden itibaren ödeyeceğiz." dedi.

2022 ENGELLİ YAŞLI MAAŞI NE KADAR?

2022 yılı Ocak ayından itibaren yüzde 40-69 arası engelli olanlara ödenen aylık maaş 865 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli olanlara ödenen maaş 1.298 liraya yükseldi.

18 yaşından küçük özel gereksinim düzeyi en az hafif düzeyde olan veya yüzde 40 ve üzeri oranda engelli yakını olanlara ödenen maaş da aylık 865 liraya çıktı.

Engelli yardımlarından da sosyal güvencesi olmayan ve hane içinde kişi başına düşen geliri 1.417 liradan az olanlar yararlanabiliyor.