Yarına kadar alışveriş yapmayın! ''İndirimi bekleyin''

Yarına kadar alışveriş yapmayın. Tüketici Konfederasyonu, “Alışveriş için KDV indirimini bekleyin” uyarısı yaptı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş da, “İndirim yapmayana en ağır cezayı uygulayacağız” dedi.

AA

Ağırlıklı olarak hijyen ürünlerini kapsayan temel ihtiyaç malzemelerinde KDV'nin yüzde 18'den 8'e düşürüleceğinin açıklanmasının ardından bazı market ve markalar fiyatları yükseltirken vatandaşa "Yarına kadar alışveriş yapmayın" uyarısı geldi. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu "Tüketiciler 1 Nisan'a kadar ihtiyaçları olan temel tüketim ürünlerinden zorunlu olmaları halinde asgari miktarda almalı ama fiyatlarını da mutlaka fotoğraflamalı" dedi.

Şubatta yapılan gıdadaki KDV indirim sırasında da yüzde 7'lik KDV indirimini birçok firmanın tüketiciye yansıtmadığını belirten Ağaoğlu "Bunun belgeleri var, fotoğrafları var. Son olarak temel ihtiyaç ürünlerindeki yüzde 10'luk KDV indirimini onlara kaptırmayacağız. Kim bunlar? Fırsatçılar ve vurguncular. Eğer KDV indiriminin uygulamaya girdiği gün olan 1 Nisan'da hâlâ fiyatlarda değişiklik olmadıysa, bunları hem Hazine ve Maliye Bakanlığı'na hem Ticaret Bakanlığı'na şikayet etsinler. Bu KDV indirimini fırsatçılara yedirmeyelim" dedi.

KDV FIRSATÇISINA AF YOK

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, KDV indiriminin amacına ulaşması için 81 ilde denetim yapacaklarını açıkladı. Bakan Muş "KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden firmalara en ağır yaptırımları uygulayacağız" diye konuştu.