Hangi illerde kar tatili edildi? 10 Ocak yarın okullar tatil mi?

Yeni yıla girilmesiyle birlikte havalar soğumaya başladı. Yoğun kar yağışları ve beklentileri üzerine 10 Ocak kar tatili olan iller de milyonlarca öğrenci ve veli tarafından merak edilen konulardan birisi oldu. Bazı illerde artan kar yağışı sebebiyle tatil beklentileri oluştu. Peki, Yarın okullar tatil mi? Yarın (10 Ocak) hangi illerde okullar tatil?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hafta ile birlikte 41 ilde kar yağışı olacağını açıkladı. Bunun üzerine "Yarın okullar tatil edildi mi?" sorusu gündeme geldi. 10 Ocak kar tatili olan iller ile ilgili milyonlarca öğrenci ve velinin beklentisi oluştu. Yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı okulların tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyor. Gözler valiliklerden yapılacak tatil açıklamalarında. Peki, Hangi iller kar tatili edildi?

YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 41 ilde kar yağışı olacağını duyurmuştu. Türkiye genelinde Ocak ayının ikinci haftası başlayan kar yağışı sonrası tatil haberleri gündeme geldi. Milyonlarca veli ve öğrenci kar tatili için valiliklerden gelecek açıklamalara çevrildi. Yarın bazı okullarda yar yağışı sebebiyle eğitime ara verildi. Van Valiliği okulların 9 Ocak Pazartesi günü kar nedeniyle tatil olacağını açıkladı.

10 OCAK 2023 KAR TATİLİ OLAN İLLER HANGİLERİ?

Yurt genelinde başlayan kar yağışları hayatı ve ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Artan yağışlar sebebiyle okullardaki kar yağışı beklentisi de arttı. Henüz 10 Ocak Salı günü için kar tatili açıklaması yapılmadı.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU

Önümüzdeki hafta Ankara, Sivas, Konya, Kayseri, Yozgat ve Erzincan'da yoğun kar yağışı beklenirken Doğu Anadolu'da çok fazla kar yağışı beklenmiyor. 10 Ocak salı günü Marmara da yağış görülmesi bekleniyor. İstanbul'un alacağı yağış çok şiddetli olmayacak.