Yarın metrekareye 12 kilo kar düşecek

İstanbul'da etkili kar yağışı nedeniyle bazı noktalarda araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti. Tuzlanmayan yerlerde kar lastiksiz İETT'ler yolda kaldı, vatandaş mağdur oldu. AKOM ise yarın metrekareye 12 kilo kar yağışı olacağını belirtti.

İstanbul üç gündür Aybar kar fırtınasının etkisi altında. Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen Sibirya soğukları nedeniyle ilçelerde lapa lapa yağan kar, kenti beyaza bürüdü. Ekiplerin kar temizleme ve tuzlama çalışması da aralıksız devam etti. Trafikte zaman zaman aksamalar olsa da İstanbulluların yağış öncesi yapılan uyarıları dikkate alıp özel araçlarıyla trafiğe çıkmadığı görüldü.

İKİ GÜN DAHA DEVAM EDECEK

Zorunlu durumlar dışında özel araçların trafiğe çıkmaması kentte trafik yoğunluğunun da önüne geçti. İBB trafik uygulamasında trafik yoğunluğu yüzde 11 olarak görüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, iki günde 5-7 cm'e ulaşan kar, pazartesiye kadar devam edecek. AKOM tarafından yayımlanan uyarıya göre ise megakentte yarına kadar yağış kuvvetini artırarak devam edecek. Yarın metrekareye 5 ila 12 kilo kar düşmesi bekleniyor.