Yarın başlıyor! TÜBİTAK'ın yerli teknolojileri TEKNOFEST Azerbaycan'da

Azerbaycan'da yarın başlayacak ve 29 Mayıs'a kadar sürecek TEKNOFEST ile kardeş ülkede yaşanacak coşkuya TÜBİTAK da ortak olacak.

TÜBİTAK, TEKNOFEST'te geliştirdiği teknolojileri sergileyecek, düzenleyeceği atölyelerle festival coşkusunu ülke sınırları dışına taşıyacak. TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) de etkinlikte yer alacak. Türk mühendisleri tarafından geliştirilen mühimmat sistemlerinin sergilenmesi yanında çocuk ve gençlere yönelik teknoloji atölyeleri de yapılacak. SAGE'nin standında, modüler güdümlü mühimmat ailesi KUZGUN, etkinlikte meraklılarıyla buluşacak.

BOZDAĞAN'DAN ŞOV

TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli hava füzelerinden Bozdoğan'ın F-16 savaş uçağından büyük bir başarıyla hedefi vurduğu ilk atış testinin sanal gerçeklik gözlükleriyle gösterileceği VR Sanal Gerçeklik Deneyimi ve kokpit içinden alınan 360 derece görüntüyle savaş pilotuyla yan yana uçma ve başarılı bir test atışını izleme deneyimi yaşatılacak.

UZAY MERAKLILARINA UYDU MAKETLERİ

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi, güneş teleskobuyla gözlem etkinliği düzenleyecek. TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, TEKNOFEST Azerbaycan'da meraklılarına bilgi vermek üzere GÖKTÜRK-2, TÜRKSAT-6A ve İMECE uydu maketleriyle yerini alacak. Çocuklara yönelik TÜRKSAT-6A uydu maketi yapımı etkinliği gerçekleştirilecek.