Yapı ve Yapı İnşaatı iki ayda tamamladı! Sinop İkisu Köprüsü bugün yeniden açılıyor

Geçen yıl selden hasar gören Sinop'taki İkisu Köprüsü, Yapı ve Yapı tarafından iki ay gibi kısa bir sürede yeniden ayağa kaldırıldı. 140 metre uzunluğundaki köprü, bugün hizmete açılıyor.

Geçen yıl yaşanan aşırı yağış sonrasında selden hasar gören Sinop Ayancık İlçesi'ndeki İkisu Köprüsü iki ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanarak bugün yeniden hizmete açılıyor. 2021'de yaşanan aşırı yağış sonucunda zarar gören Sinop Ayancık ilçesindeki İkisu Köprüsü bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılacağı bir törenle açılarak, Ayancıklılara yeniden hizmet vermeye başlayacak. Sinop ile Kastamonu illerini birbirine bağlayan D010 Karayolu üzerinde konumlanan ve ulaşım açısından bölgenin can damarı olan İkisu Köprüsü'nün inşaatı Yapı ve Yapı tarafından iki ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirildi.

UZUNLUĞU 140 METRE

Toplam 140 metre uzunluğunda inşa edilen köprü; 3 bin 642 metreküp beton, 517 ton demir, 50 adet kiriş ve 68 adet fore kazık imalatıyla tamamlandı.

Sinop ile Kastamonu illerini bağlayan köprü, konforlu bir ulaşım sağlayacak.

AŞIRI YAĞIŞLARA KARŞI TEDBİR ALINDI

Araç ve yaya trafiğine güvenli bir şekilde hizmet vermek üzere hazırlanan İkisu Köprüsü, Yapı ve Yapı İnşaat tarafından yaşanabilecek olası aşırı yağışlarda daha fazla miktarda suyun geçişine uygun halde inşa edildi. İkisu Köprüsü bağlantı yollarıyla birlikte bölge halkına konforlu bir ulaşım imkânı sağlayacak.