Yalova'da okul yok mu, tatil mi? 1 Aralık Yalova'da okullar tatil mi?

Yalova'da okulların tatil olup olmayacağı yönünde Valilik'ten açıklama yapılması bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre şiddetli yağış ve lodos ile birlikte fırtına Yalova'da devam edeceği yönünde. Okula gidecek öğrencilerin internet aramalarında yoğun bir şekilde araştırdığı ''Yalova'da okullar tatil mi? Yalova Valiliği son dakika 1 Aralık Çarşamba günü okullar tatil mi oldu?'' sorusuna beklenen açıklama geldi.

Okullar'daki eğitim ile ilgili Yalova'da yaşanan olumsuz hava durumu şartları nedeniyle tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyordu. Lodos ve şiddetli fırtına nedeniyle Türkiye'de yaşanan olumsuz durumlar Yalova'da da etkisini gösterdi. Okullar'da eğitim gören öğrencilerin yakından takip ettiği tatil sürecine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı ve Valilik'ten son dakika açıklaması bekleniyor. Peki Yalova'da 1 Aralık Çarşamba günü okullar tatil mi?

YALOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 1 ARALIK 2021

1 Aralık Çarşamba günü okulların tatil edilip edilmeyeceği yönünde henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

30 KASIM OKULLAR TATİL EDİLMİŞTİ!

Dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan şiddetli lodos sebebiyle yarın okullarda eğitime ara verilmesi bekleniyordu. Yalova Valiliği'nden beklenen açıklama geldi.

Yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları ve lodos nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre; ilimiz genelinde devam eden olumsuz hava koşulları ve lodosun (yarın) 30 Kasım 2021 Salı gününde de devam edeceği bildirilmiştir. Hemşehrilerimizin, öğretmen ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için; resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerimiz, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarımız ile özel okullardaki takviye kurslarımız da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında 30 Kasım 2021 Salı günü bir günlük ara verilmesi uygun görülmüştür. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engellilerimiz, hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın bir gün süreyle idari izinli sayılacaklardır."