Yalanlarla TÜGVA'yı teröre hedef yaptılar

Yalanla TÜGVA'yı hedef yaptılar. TÜGVA'nın Gaziosmanpaşa'daki şubesinin önünde ses bombası patlatıldı, binanın camları kırıldı. TÜGVA Başkanı Eminoğlu, “Bizi hedef tahtasına koyarak siyasete çekmeye çalışıyorlar” dedi.

Karalama kampanyalarıyla hedef haline getirilen TÜGVA'nın Gaziosmanpaşa'daki binasının önünde ses bombası patlatıldı. Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan TÜGVA Şubesi önünde sabah 05.30 sıralarında patlama meydana geldi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana geldi. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ve bomba imha ekipleri, patlamanın basınç etkili el yapımı ses bombasından kaynaklandığını tespit etti. Görgü tanığı esnaf İbrahim Sönmez, "Ağır bir patlama ve sarsıntı oldu" dedi.

ÇARŞAFLI KADIN BIRAKTI

Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler sabah erken saatlerde çarşaflı bir kadının TÜGVA şubesi önüne EYP bıraktığını tespit etti. Polis patlamanın ardından kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı. İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada; "Bölgeye sevk edilen güvenlik görevlilerimizce yapılan ilk tespitlerde; binada cam kırılması ve dış cephede hasar meydana geldiği, herhangi bir yaralı ve can kaybı bulunmadığı anlaşılmıştır. Olay yerinde yapılan incelemelerde, zaman ayarlı EYP parçaları elde edilmiştir. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

TÜGVA Şubesi'nin camları kırıldı, merkezde hasar meydana geldi.

Kamera görüntülerinde TÜGVA'nın bulunduğu 5 katlı binanın önüne gelip patlayıcıyı bırakan çarşaflı kadın bir süre bekledikten sonra gidiyor.

'YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZLER'

Patlamanın olduğu bölgede incelemelerde bulunan TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, "Saldırı, vakfımızın son günlerde hedef alınmasının bir sonucu. Çok şükür ölü ve yaralı yok. Bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Emniyet güçlerimiz konunun takipçisi" dedi. Eminoğlu, "Bu sadece vakfımıza yapılmış bir saldırı değildir. Tabelasında Türkiye geçen tüm kurumlarımıza, tüm gençlerimize yapılmış bir saldırıdır" diyerek şöyle devam etti: "Gençlerimizin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Bu birilerini rahatsız ediyor olabilir. Bütün Türkiye'nin gençlerine hizmet etmeye devam edeceğiz. En motive şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İşimiz, gücümüz gençlik. Siyasi noktaya çekmeye çalışsalar da biz onlarla ilgilenmiyoruz. Biz; işimiz, gücümüz gençlik diyoruz." Saldırıyı kınayan AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, Twitter'dan "Bu tür saldırılar TÜGVA'lı genç kardeşlerimi hiçbir şekilde yolundan döndüremez ancak inanç, azim ve gayretlerini artırır" paylaşımında bulundu.