White Rabbit sözleri ne anlatıyor? White Rabbit (Beyaz Tavşan) şarkısının hikayesi nedir?

Matrix 4 fragmanında dikkat çeken “White Rabbit (Beyaz Tavşan)” şarkının sözleri merak konusu oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Yönetmen Lana Wachowski, The Matrix 4 fragmanındaki White Rabbit şarkısının başlangıçta göründüğünden ''çok daha derin'' bir anlamı olduğunu belirtti. Peki White Rabbit sözleri ne anlatıyor? Beyaz Tavşan şarkısının hikayesi nedir?

The Matrix fragmanındaki müzik 'White Rabbit', videoda öne çıkıyor. Yönetmen Lana Wachowski, The Matrix Resurrections'ın fragmanında kullanılan 'White Rabbit' şarkısının önemini açıkladı. Matrix serisinin dördüncü filmi olacak olan Diriliş, Keanu Reeves'in Neo'yu bir kez daha Matrix'in simüle edilmiş gerçekliğinde yaşarken, görünüşte amneziden muzdarip ama önceki filmlerin olaylarına geri dönüşler yaşıyor. Sonunda Carrie Anne Moss'un Trinity'si ve ikiliyi gerçeğe döndürmek isteyen Yahya Abdul-Mateen II'nin genç Morpheus'u ile yeniden bir araya gelecek. İşte White Rabbit şarkısının hikayesi ve sözleri...

WHİTE RABBİT NELER ANLATIYOR?

Fragmanda bulunan "White Rabbit" şarkısı kesinlikle öylesine seçilmiş bir parça değil. Aksine, bütün fragmanın akışı şarkıya göre hazırlanmış ve bizlere hikayenin gidişatı konusunda bir çok ipucu barındırıyor. "Beyaz Tavşan" tabiri, Alice Harikalar Diyarı hikayesindeki "merak" konusunda bize bir vurguda bulunuyor. İlk filmde de Trinity, "Follow the White Rabbit" (Beyaz Tavşanı takip et) diyerek Neo ile buluşmuştu ve onu "tavşan deliğinden" geçirmişti.

The Martix: Resurrections fragmanında ise Thomas'ın hikayelerini anlamlandırma çabasını ve sahte gerçeklikten kurtuluşuna bir yol olarak bize sunulmaktaydı. Kırmızı hapı seçerek tavşan deliğine düşüp gerçeğin keşfine başlamasına şahit olmuştuk.

WHİTE RABBİT ŞARKISININ TÜRKÇE ÇEVİRİSİ VE SÖZLERİ!

Her ne kadar şarkının sözleri tamamen fragmanda paralellik göstermiyor olsa da fragmanı fazlasıyla açıklıyor.

Sahnenin başında, Neo ve Trinity tekrar buluştuğunda Thomas mavi hapı alıyor ve şarkı sözleri fragmana / Bir hap seni büyütebilir / Bir hap seni küçültebilir/ şeklinde devam ederken, ilerleyen sahnede Thomas çevresinin farkına varıp bütün mavi hapları boşaltıyor ve o esnada parçada, / Annenin verdikleri / Sadece onlarla yetin dahasından vazgeç./ şeklinde ilerliyor. Matrix mitolojisinde mavi hap insanları Matrix'in içinde tutan ve sanal gerçeklikte yaşamaya devam etmek anlamına gelirken; kırmızı hap ise gerçek dünyaya girişi, zihnin engelinin kalkması ve uyanışı temsil ediyor.

Şarkıda, /Tavşanları takip etmeye gidersen/ dediği kısımda Neo, Jessica Henwick'in karakteri ile (tavşan dövmesi bulunan ve ona gerçeği göstermeye çalışan karakter) irtibat kuruyor. Fragmanın sonuna doğru ise karakterler Matrix'in alışılmış gerçekliğini parçalayarak mermilerden kaçıp fizik kurallarını eğip bükebiliyorlar. Ana hatlarıyla "White Rabbit" şarkısı fragmanda bir nevi gerçekliğe kavuşmayı temsil ediyor. Ve Fragman / Aklını besle/ sözleriyle son buluyor ki bu da gerçeğe olan ihtiyacı ve gerçeğin eğitimini sembolize ediyor.

Uzun lafın kısası The Matrix: Resurrections bizlere yeni bir uyanışın öyküsünü ve geçmişin daha karmaşık bir tür tekerrürünü yansıtacak gibi gözüküyor.