WhatsApp aranızdaki güvenlik kodu değişti anlamı nedir? WhatsApp güvenlik kodu değişti ne demek?

WhatsApp, ülkemizde en çok kullanılan popüler mesajlaşma uygulaması olarak yer alıyor. WhatsApp güvenlik kodu değişti yazısı ile karşılaşanlar araştırmalarında, WhatsApp güvenlik kodu değişti ne demek? WhatsApp aranızdaki güvenlik kodu değişti anlamı nedir? sorusunun yanıtını öğrenmek istiyor. İşte tüm merak edilenler...

WhatsApp güvenlik kodu değişti bildirimi, uygulamayı kullanan kişilerin karşısına çıktı. WhatsApp, mesajlaşmanın yanı sıra hem sesli hem de görüntülü konuşma özelliği ile vazgeçilmezler arasında yerini alıyor. Peki, WhatsApp güvenlik kodu değişti ne demek? WhatsApp aranızdaki güvenlik kodu değişti anlamı nedir?

WHATSAPP GÜVENLİK KODU DEĞİŞTİ NE DEMEK?

WhatsApp'ın resmi web sitesinde "güvenlik kodu değişti" açıklaması şu şekilde:

Başka bir kişiyle aranızdaki uçtan uca şifrelenmiş sohbetler, söz konusu sohbette yaptığınız aramaların ve gönderdiğiniz mesajların uçtan uca şifrelendiğini doğrulamak için kullanılan özel bir güvenlik koduna sahiptir. Bu kodu kişi bilgisi ekranında hem QR kodu hem de 60 haneli bir numara olarak bulabilirsiniz. Her sohbetin benzersiz bir kodu vardır. Gönderdiğiniz mesajların uçtan uca şifrelenmiş olduğunu doğrulamak için bu kodları sohbet ettiğiniz kişilerle karşılaştırabilirsiniz. Güvenlik kodları, sohbet ettiğiniz kişiyle paylaştığınız özel anahtarın görünür versiyonlarıdır. Ancak endişelenmeyin, bu kodlar gerçek anahtarın kendisi değildir. Gerçek anahtar her zaman gizli tutulur.

Uçtan uca şifrelemede kullanılan kodlar bazen değişebilir. Bunun nedeni sizin veya karşınızdaki kişinin WhatsApp'ı yeniden yüklemesi ya da telefonunu değiştirmesi olabilir.

Güvenlik kodları değiştiğinde bildirim almak için:

WhatsApp'ta Ayarlar'ı açın.

Hesap > Güvenlik'e dokunun.

Buradan, Güvenlik Bildirimlerini Göster'e dokunarak güvenlik bildirimlerini etkinleştirebilirsiniz.

Not: Bu özellik yalnızca uçta uca şifrelenmiş sohbetlerde bulunan kişilere yöneliktir.