Virüs yemekle bulaşmıyor ama açık büfeye dikkat

Düşmeyen Kovid-19 vaka sayıları tatile gidecek olan kişileri endişelendiriyor.

Tatilde de normalleşme sürecinin değişmeyen 3 unsuru, yani maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan Anadolu Sağlık Merkezi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Hakko, “Virüs deniz ve havuzda bulaşmaz ancak havuz başında veya sahilde güneşlenirken sosyal mesafeye özen gösterilmeli. Tatilde de önlemlerden kesinlikle vazgeçilmemeli. Maske, mesafe ve el hijyeni her ortamda, her durumda dikkate alınmalı” açıklamasında bulundu. Otel ve tatil beldelerinin de bakanlığın getirdiği düzenlemelere uyarak çeşitli önlemler aldığını dile getiren Doç. Dr. Elif Hakko, “Bu önerilere hem işletmeler hem müşteriler uymalı. Açık büfelere dikkat edilmeli. Servis kaşıkları, tabaklar herkes tarafından ellendiği için açık büfenin riskli olduğu yönünde ortak bir görüş var. Ayrıca bulaşıklar yüksek ısıda yıkanırsa kap, çatal, kaşık riskli değil. Ancak yıkandıktan sonra bunların herkes tarafından ellenmeden, doğrudan müşteriye iletilmesi önemli. Aynı şekilde virüs, yemeklerle de bulaşmaz” diye konuştu.