Vezir Alemşah tarihte kimdir, ne zaman öldü? Vezir Alemşah'ı oynayan Taner Turan kimdir, kaç yaşında, nereli?

Vezir Alemşah, Kuruşu Osman dizisi ile bugün en çok kunuşulan isimler arasında. Ünlü oyuncu Taner Turan'ın oynadığı Vezir Alemşah'ın tarihteki önemi ve kimliği merak konusu haline geldi. Söz konusu internet aramalarında oyuncu Taner Turan'ın kimdiri, araştırılırken aynı zamanda Vezir Alemşah kimdir, ne zaman kaç yaşında öldü tarihte nasıl bilinir? soruların yanıtları merak konusu oldu.

Vezir Alemşah ile birlikte onu canlandıran oyuncu Taner Turan, Kuruluş Osman dizisinde dikkat çeken isimler arasında. Ekranların büyük ilgiyle izlenen Kuruluş Osman dizisi ile gündeme gelen Vezir Alemşah'ın tarihteki önemi ve hayatı merak konusu oldu. Aynı zamanda oyuncu Taner Turan'ın başarısı ile birlikte hayatı ve kariyeri araştırılmaya başlandı. Peki Vezir Alemşah kimdir, kaç yaşında, oyuncu Taner Turan kim, nereli, hangi dizi ve filmlerde oynadı?

VEZİR ALEMŞAH KİMDİR?

Vezir Alemşah, Selçuklu Devleti'nin veziri olarak tanıtılmakta ancak hakkında yeterli bir tarihi bilgi bulunmamaktadır. Sivrihisar'da XIV. yüzyıla ait Alemşah Kümbeti bulunuyor.

Alemşah Kümbeti Anadolu Selçuklu türbe mimarisinin devamı sayılan bir yapı olmakla beraber, süslemesindeki bazı motifler Orta Asya geleneklerine işaret etmektedir. Alemşah'ın tarihte nasıl öldüğü hakkında bir bilgi de yer almıyor.

TANER TURAN KİMDİR?

Turan, 17 Aralık 1969 tarihinde Erzurum'da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini İzmit'te tamamladı. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü'nden mezun oldu.

8 yıl Sivas Devlet Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra 2018 yılının ilk yarısına kadar da Bursa Devlet Tiyatrosu'nda görev aldı. Bağdat Hayvanat Bahçesindeki Bengal Kaplanı, Romeo ile Juliet, Hiç Kimsenin Öyküsü, Sihirli Kapı, Halktan Biri gibi oyunlarda oynadı ve yönetmenlik yaptı.

2000 yılında Dikkat Bebek Var dizisi ile TV'ye geçiş yapan Turan, sanat yaşamına Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ölene Kadar, Paramparça, Şeref Meselesi, Muhteşem Yüzyıl, Ezel, Kurtlar Vadisi Pusu, Tatlı Hayat, Dadı gibi dizilerle devam etti. Taner Turan, Nebahat Nalan Höke ile evlidir.