VakıfBank'tan yeni nesil tahsilat hizmeti

VakıfBank, yeni nesil tahsilat ve ödeme ekosistemi Vinov'u hayata geçirdi.

Vinov, bireysel ve ticari nitelikteki tüm müşteri grupları tarafından internet bankacılığı, mobil bankacılık, şubeler ya da Vinov mobil uygulaması aracılığıyla kullanılabilecek. VakıfBank müşterileri, bir Vinov hesabı açarak ve kredi limitini tanımlayarak Vinov oluşturmaya başlayabiliyor.

AVANTAJLAR SUNUYOR

Alınmış bir Vinov, VakıfBank web sitesi, VakıfBank Mobil Uygulaması ve Vinov Mobil Uygulaması üzerinden sorgulanabiliyor. Vinov ile yapılabilecek ödeme ve tahsilat işlem örnekleri arasında hizmet alım bedelleri, tedarikçi ödemeleri, araç kiralama bedelleri, bayi tahsilatları, okul/kurs/eğitim ücreti ödemeleri, mobilya ve beyaz eşya alımı, makine, yedek parça alım ve ham madde bedelleri sayılabilir. Vinov kaydı oluşturan müşteriler, tüm ödemeleri için alacaklı tarafa VakıfBank garantisiyle ödeme yapabiliyor. Alacaklı tarafın Vinov müşterisi olması şartı yok. Ancak alacaklı taraf da VakıfBank müşterisi ise avantajlı özelliklerden yararlanabiliyor. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, VakıfBank isminin dijital bankacılıkta giderek artan bir şekilde ilklerle, yeniliklerle, inovasyonlarla anıldığını belirterek, "Bunu güçlü teknolojik altyapımız, genç ve dinamik ekibimiz, her kesimden müşterimizin beklenti ve ihtiyaçlarını doğru okuma kabiliyetimizle başarıyoruz. Başarılarımıza bir yenisini daha eklemek için adını VakıfBank'ın inovatif anlayışından alan dijital ödeme ve tahsilat ekosistemi olan Vinov'u hayata geçiriyoruz. Vinov ile tümüyle dijital bir bankacılık deneyimi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

VADESİNDEN ÖNCE NAKİT İMKANI

Vinov alıcısı, Vinovlarını ihtiyaç duyduğu takdirde, vadesinden önce nakde çevirebiliyor. Bankadan yapılan açıklamaya göre, erken ödemeyi bütünsel olarak alma zorunluluğu bulunmuyor. Kısmi olarak, ihtiyacı olan miktarı nakde çevirip, diğer kısım için vade sonunu bekleyebiliyor. VakıfBank müşterileri, kendilerine ulaşan ileri vadeli ödeme garantili Vinov ile kendi borçlarını ödeyebiliyor. Bunu da yine kısmi ya da bütünsel olarak gerçekleştirebiliyor. VakıfBanklılar, kendilerine ulaşan Vinov'u farklı kişilere devrederken vade tarihini ileri ya da geri olarak değiştirebiliyor. Böylece alacak ve borçlar arasındaki vade uyumsuzluğu gideriliyor. Vinov taksitli olarak oluşturulabiliyor. Taksitlendirme, eşit taksitli düzenlenebildiği gibi vade tarihleri ve tutarları esnek olarak düzenlenebiliyor.