Korkutan Marmara Depremi uyarısı! ''Ciddi bir şekilde stres biriktiriyor''

Geçtiğimiz günlerde Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti. Görür'ün “Marmara'nın güney kesimleri de ciddi bir şekilde stres biriktiriyor” sözleri olası bir Marmara depremini yeniden akıllara getirdi.

Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla olası bir Marmara Dperemi'ni değerlendirdi. Geçtiğimiz günlerde Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulunan Görür, olası bir Marmara Depremi tehditlini gözler önüne serdi.

Naci Görür, bu depremin Gemlik Fayına bağlı olduğunu, Gemlik Fayı'nın da Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın bir parçası olduğunu açıkladı. Görür, "Gemlik Fayı KAF'ın güney kolunun bir parçası. Biz Marmara Depremini kuzey kolda bekliyoruz. Ancak Marmara'nın güney kesimleri de ciddi bir şekilde stres biriktiriyor." ifadelerini kullandı.

BİR AYDA 12 DEPREM

AFAD verilerine göre; Gemlik Körfezi ve çevresinde son bir ayda 12 deprem meydana geldi. Bu depremlerden ikisinin büyüklüğü 3'ün üzerinde oldu.

Daha önce de benzer bir açıklama yapılmıştı:

Geçtiğimiz eylül ayında bir açıklama yapan Kandilli Rasathanesi'nden Doğan Kalafat, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın güney kolunda uzun zamandır önemli büyüklükte bir depremin üretilmediğini açıklamıştı. Daha önce beklentilerin bu kolun kırılacağı yönünde olduğunu, fakat onun yerine kuzey kolunun kırıldığını belirten Kalafat, güney kolunun halen bir sismik boşluk olarak tanımlandığını ifade etti. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın güney kolu, İznik Gölü'nün güney kıyısından geçerek Gemlik'e ulaşıyor.