YKS ne zaman kalkar, üniversiteye girişler nasıl olacak? Üniversite sınavı kaldırılacak mı?

Üniversite sınavları YKS ile ilgili açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, sınavın yakın bir gelecekte kaldırılacağını duyurdu. Söz konusu açıklama üzerine internet aramalarında ''Üniversite sınavı kaldırılacak mı? Üniversite sınavı YKS ne zaman kalkar?'' sorularına yanıt arandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YKS sınavların yakın zamanda kaldırılacağını açıklaması üzerine gündeme bomba gibi düştü. Milyonlarca öğrencinin yakından takip ettiği YKS sınavları bu hafta sonu gerçekleşecek. Söz konusu ilerde bu sınavların kalkması durumunda nasıl bir düzenleme yapılacağı merak konusu oldu. Özellikle de yapılan açıklama ile birlikte "Üniversite sınavı kaldırılacak mı? Üniversite sınavı YKS ne zaman kalkar?" soruları kafalarda soru işareti bıraktı...

Devlet Bahçeli, hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek öğrencilere başarı diledi. Bahçeli mesajında, üniversite sınavını kaldıracakları vaadini de tekrarladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,,

"Türk gençliğine güveniyorum. Strese girmeden, YKS'yi bir hayat memat konusu haline getirmeden sabır ve sağduyuyla başarıya ulaşacaklarına, emeklerinin karşılığını alacaklarına yürekten inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Devlet Bahçeli, MHP'nin üniversite sınavının kaldırılacağı vaadini tekrarlayarak,

"Bu husustaki söz ve vaatlerimizin gerçekleşeceğini bu vesileyle açıklıyor, herkesin emin olmasını ümit ve temenni ediyorum." dedi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik öğrenci affını da desteklediklerini belirtti.