Umutlarını gökyüzüne yazdılar

Ordu'da biraraya gelen mülteci çocuklar, kendi yaptıkları uçurtmaları üzerine hayallerini yazarak gökyüzüne uçurdu. Kimi ‘daha çok oyuncak' istedi, kimi ise doktor olup koronavirüse çare bulmayı ümit etti.

SOSYAL MESAFEYE DİKKAT ETTİLER

Koronavirüs salgını dolayısıyla evlerinden çıkamayan çocuklar, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin bir etkinliğinde buluştu. “Hayallerimizi Uçuruyoruz” etkinliğinde, 7-12 yaş aralığındaki 63 çocuk hayallerini yazdığı uçurtmaları uçurdu. Çocuklar, kendi başlarına bir uçurtma yapmanın keyfine varıp diledikleri gibi süsledikleri uçurtmalarını hayalleriyle bezedi. Daha sonra maskelerini takıp sahile giden çocuklar, hazırladıkları uçurtmaları uçurdu.

HEDEFLERİNİ TEKRAR HATIRLADILAR

Türk ve mülteci çocukların katıldığı etkinlikte, çocuklar kendi yaptıkları uçurtmalar ile karamsarlığa düşülebilen şu günlerde hayallerini ve hedeflerini tekrar hatırlayarak, bu etkinliğin kendilerine umut olduğunu ifade etti. 9 yaşındaki Ilaf Ali Abbas Al Bayatı, uçurtmasına yazdığı en büyük hayalinin herkesi iyileştirmek istediği için doktor olmak olduğunu söylerken, 7 yaşındaki Şura Ahretlikoğlu uçurtmanın üzerine çocukların oyuncaklar ile daha çok oynayabilmesiyle ilgili hayal yazdığını kaydetti.