Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks: Türkiye'nin önemi artacak

G20 toplantılarındaki izlenimlerini paylaşan Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, küresel ekonomide Türkiye'nin öneminin artacağını söyledi. Brooks, Türkiye'ye çok fazla Rus parası geldiğini de iddia etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ile uluslararası kuruluşların Bahar Toplantıları'na katılmak için geldiği Washington'da temaslarını sürdürürken, Türkiye'ye ilişkin olumlu değerlendirmeler geldi. Toplantılara katılan Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, küresel ekonomide Türkiye'nin öneminin artacağının düşünüldüğünü bildirdi. Almanya'nın algısını 'korkunç' olarak nitelendiren Robin Brooks, ülke için beklenenden çok daha fazla itibar kaybı olduğunu aktardı.

RUS PARASI GELİYOR

Toplantılardaki izlenimlerini paylaşan Brooks, Türkiye'ye ilişkin ise insanların uzun vadede öneminin artacağı yönünde düşünceleri olduğunu ifade etti. Bunun kendisi için bir 'sürpriz' olduğunu belirten Brooks, Türkiye'ye ilişkin değerlendirmenin bir gerekçesinin başka yerlerdeki bozulmaların Türkiye'yi göreceli olarak çok daha iyi göstermesi, bir diğerinin ise çok fazla Rus parasının gelmesi olduğunu aktardı. Robin Brooks, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya yönelik olası enerji ambargosunun ise Fransa'daki seçimlerin sonrasına kadar masada olmadığını kaydetti. İnsanların savaş sonrası Çin'in küresel ekonomideki yerini yeniden değerlendirdiğine işaret eden Brooks, Latin Amerika'nın ise gelişen piyasalarda 'favori' olduğunu belirtti.

Bakan Nebati, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ile bir araya geldi.

NEBATİ: TÜRKİYE'YE DÖNÜK İLGİ SÜRÜYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, JP Morgan tarafından organize edilen Yatırımcı Semineri'ne katıldı. Toplantıda portföy yatırımcıları ile bir araya geldiklerini belirten Nebati, "Yatırımcılarla son dönemdeki gelişmeleri konuşarak Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde ülkemizin sunduğu fırsatları kendilerine aktardık. Türkiye'ye yönelik ilginin artarak devam ettiğini görmek bizi ziyadesiyle memnun etti" ifadelerini kullandı.

LAGARDE İLE GÖRÜŞTÜ

Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Başkanı Makhtar Diop ile de bir araya geldiklerini kaydeden Bakan Nebati, "Karbonsuz bir ekonomik kalkınma ve büyüme modeli oluşturmaktaki kararlılığımızı ifade ederek devam eden projelerdeki işbirliğimizi güçlendirmek üzerine bir görüşme gerçekleştirdik" değerlendirmesini yaptı. Nebati, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ile de küresel ekonomik gelişmeler üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini bildirdi.