Ukrayna: Rusya sınırda 94.000'den fazla asker yığdı

Ukrayna'nın savunma bakanı Reznikov, Rusya'nın Ocak ayı sonunda gerilimi zirveye tırmandıracağını söyleyerek Ukrayna yakınlarında 94.000'den fazla asker yığıldığını söyledi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Rusya'nın, sınırlarının yakınında 94.000'den fazla asker yığdığını söyledi.

Aksam.com.tr'nin AP News'ten aktardığı habere göre, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov milletvekillerine, Rusya'nın ilhak ettiği Ukrayna yakınlarındaki Kırım'da konuşlanan Rus askerlerinin sayısının 94.300 olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

"İstihbarat servisimiz, en kötüsü de dahil olmak üzere tüm senaryoları analiz ediyor. Rapor, Rusya tarafında büyük çaplı bir tırmanma olasılığının mevcut olduğunu belirtiyor. "Rusya'nın durumu tırmandırışı için en muhtemel zaman Ocak ayı sonu" diyen Reznikov, durumun "olası bir senaryo olduğunu, ancak kesin olmadığını ve görevinin bunu önlemek olduğunu" kaydetti.

Reznikov, Ukrayna'nın Rusya'yı kışkırtmak için hiçbir şey yapmayacağını, ancak bir saldırı durumunda yanıt vermeye hazır olduğunu söyledi.

Rusya'nın bu yıl Ukrayna yakınlarında asker yığdığına dair tekrarlanan haberler, son haftalarda artan gerilimle birlikte, çatışmanın yoğunlaşmasıyla ilgili endişeleri ateşledi.

Ukrayna ordusuna ABD ve Avrupa desteğini gören Rusya, Ukrayna topraklarında NATO birliklerinin ve silahlarının varlığının "kırmızı çizgisi" olduğu konusunda sert bir şekilde uyarmıştı.