Recep orucuna niyet nasıl yapılır? Üç aylar orucuna nasıl niyet edilir?

Hicri takvimin yedinci ayı olan Recep ayı 2 Şubat Çarşamba günü başlıyor. Üç aylar denilince akla gelen ilk şeylerden bir tanesi de ''üç aylar orucu'' oluyor. Bu mübarek ayların başlangıcında oruç tutmanın feyzinde yararlanmak isteyen müminler gece sahur yapıp niyet ediyor. Peki, Recep orucuna nasıl niyet edilir?

Üç aylar 2 Şubat Çarşamba akşamı Recep ayı ile başlıyor. İbadet etmenin büyük önem taşıdığı üç aylar içerisinde rahmet ve bereket kapıları sonuna kadar açılır. Üç aylar orucu da bunlardan bir tanesidir. Peki, Üç aylar orucuna nasıl niyet edilir?

ÜÇ AYLAR ORUCUNA NASIL NİYET EDİLİR?

Oruca niyet etmek, orucun şartlarından biridir. Niyetsiz oruç, sahih sayılmaz. Kalben niyet etmek yeterli görülmüşse de dil ile niyeti ifade etmek gerekir. Oruç tutmak amacıyla sahura kalkılması da niyet sayılır.

Orucun niyet etme vakti, güneş battıktan sonra başlar; ertesi gün güneşin tepe noktasına gelmesinin öncesine kadar niyet edilebilir. İmsaktan sonra yapılacak niyet için bu vaktin ardından bir şey yenip içmemiş, oruca aykırı bir şeyin yapılmamış olması gerekir.

Recep, Şaban ve Ramazan aylarında oruç tutmak isteyen Müslüman bir kimse üç aylar nafile orucuna niyet ederken ''Allah'ım, niyet ettim senin rızan için yarınki nafile orucumu tutmaya'' diyerek orucuna niyetini tamamlayabilir. Kaza oruca niyet etmek için de; "Niyet ettim Allah rızası için en son kazaya kalan Ramazan orucunun kazasını tutmaya." denilebilir.

Recep ayının ilk günü yapılacak ibadetler hangileri? Recep ayı ibadetleri nelerdir?

Recep ayının anlamı nedir? Recep ayının fazileti ve önemi!

Üç aylar takvimi 2022