2022 Üç ayların başlangıcı ne zaman? Üç aylar ne zaman hangi tarihte başlayacak?

Üç ayların başlangıç tarihi yaklaşan 2022 Şubat ayı ile birlikte araştırılan konular arasında. Bilindiği üzere üç aylar, islam aleminde recep, şaban ve ramazanı kapsayan, manevi diriliş ve arınma mevsimi olarak bilinmektedir. Bu aylarda oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlere daha çok yönelinmesi tavsiye edilmektedir. Peki 2022 Üç aylar ne zaman hangi tarihte başlayacak?

Üç aylar, müslümanlar için içinde barındırdığı recep, şaban ve ramazanı ayı ile birlikte rahmet, bereket ve manevi yenilenme mevsimi olarak tanımlanmaktadır. Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunan üç aylar, aynı zamanda Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin idrak edildiği hayırlı bir zaman dilimidir. Söz konusu internet aramalarında "2022 Üç ayların başlangıcı ne zaman?" sorusunu yanıt arayanlar için detayları bu haberimizde derledik.

Üç aylar, İslam alemi için büyük önem taşıyor ve her yıl milyonlarca Müslüman, bu özel aylara hürmeten hayırlarda bulunuyor, ibadetlerine ağırlık veriyor. Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içeren üç aylar ayrıca birçok kandil gecesine de ev sahipliği yapıyor.

Miladi takvim ile Hicri takvim arasındaki farktan dolayı her yıl üç aylar ve Ramazan ayının tarihleri bir önceki yıla göre değişiklik gösteriyor. Konu ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takviminde yer almaktadır.

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2022 yılında üç aylar 2 Şubat günü başlayacak.

ÜÇ AYLAR NEDİR, NEDEN ÖNEMLİ?

Üç aylar, Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan aylara verilen isimdir. Üç aylar içerisinde, Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile birlikte, bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesi de idrak edilmektedir. Bununla birlikte yine bu mübarek aylarda yapılan ibadet ve hayırların daha fazla karşılık bulduğu İslam alimlerince bildirilmiştir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) "Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım ve Ramazan ümmetimin ayıdır." buyurmuştur.

ÜÇ AYLAR 2022 TAKVİMİ