Tuzlu peynir kemiklere zarar

İleri yaşlarda ortaya çıkan osteoporoz ve hipertansiyon gibi hastalıkların önlenmesinde ya da kontrol edilmesinde, az tuzlu ve D vitamini ile zenginleştirilmiş peynir tüketiminin faydalı olduğu belirtiliyor.

Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, kalsiyum ve proteinden zengin olan peynirin yaşam boyu düzenli olarak tüketilmesinin, ileri yaşlardaki osteoporoz riskini düşüreceğine dikkat çekti. Peynirde de az tuzlu peynirlerin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, az tuzlu peynirlerin, sadece osteoporoz için değil, hipertansiyon sorunu olan bireyler için de son derece değerli bir besin olduğunu vurguladı. Garipağaoğlu, “Türk toplumunda oldukça çok tüketilen peynir, salamura edilerek saklanan bir besindir. Bu özelliği ile peynir çeşitlerinin birçoğu yüksek miktarda tuz içerebilmektedir.Tuzlu peynir tüketimi, kemik sağlığına zarar vermektedir ve hipertansiyon riskini artırmaktadır. Bu nedenle ileri yaşlarda az tuzlu peynir tüketimi önem taşımaktadır” dedi.