Türklerden ABD'ye milli uydu çıkarması

Türkiye, ABD'de düzenlenecek uydu fuarı Satellite 2022'ye Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Türksat ve Profen firmalarıyla iştirak edecek.

Türkiye, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenecek dünyanın en büyük uydu fuarı Satellite 2022'ye Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Türksat ve Profen firmalarıyla iştirak edecek. Satellite 2022, 22-24 Mart tarihlerinde ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenecek. Türkiye'den fuara katılacak TUSAŞ, Türksat ve Profen, geliştirdikleri çözümlerle trilyon dolar büyüklüğündeki sektörden daha büyük pay almayı hedefliyor. TUSAŞ, 'Türkiye'nin Yerli Milli İlk Haberleşme Uydusu TÜRKSAT 6A'dan edindiği kabiliyetleri fuarda uluslararası katılımcıların beğenisine sunacak. TUSAŞ, iştiraki olan GSATCOM ile tümüyle elektrikli yeni nesil haberleşme uydu ailesine yönelik görüşmeler de gerçekleştirecek.

DAHA YENİ BAŞLIYORUZ

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "Bu alanda ilk ihracatı 2021'de gerçekleştirdik. Ülkemiz artık havacılık ve uzay alanında dünyanın sayılı ülkelerinden biri ve daha yeni başladık" diye konuştu. Türksat, fuarda hareketli araçlar için denizde ve karada uydu aracılığıyla ekonomik, kesintisiz hizmet olanağı sağlayan ve şirket tarafından üretimi yapılan SOTM antenleri olan HidrON, TerrON ve AerON ve taşınabilir Manpack çözümü MicrON ile yerini alacak.

GÜCÜMÜZÜ GÖSTERECEĞİZ

Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok da, "Haberleşme uydusu Türksat 5B ile hem verilen hizmetler hem de uçtan uca iş modelleri artacak. Satellite 2022, bu kapsamda artan kapasitemizi ve gücümüzü sektörün önde gelenlerine ve kamuoyuna aktarmamız açısından büyük öneme sahip" dedi. Profen de, ulusal ve uluslararası ihtiyaçlara cevap verebilecek, milli imkanlarla geliştirilen sabit ve mobil X/Y ve Az/El anten sistemleriyle sabit ve mobil telemetri yer istasyonu çözümlerini sergileyecek.