Türkiye'nin en iyi kayak merkezleri

Kış tatilcileri planlarını yapmak istiyor. Kayak severler ve kayağa başlamak isteyenler için güzel bir dönem. Peki Türkiye'nin önde gelen kayak merkezleri nereler? Bu yazıda sizin için derledik.

SERDAR SAĞLAM

Kasım ayının sonuna geliyoruz ve kış kendini belli etmeye başladı. Kış tatilcileri de şimdiden planlarını yapmak istiyor. Özellikle kayak severler ve kayağa başlamak isteyenler için güzel bir dönem. Peki Türkiye'nin önde gelen kayak merkezleri nereler? Bu yazıda sizin için derledik.

ULUDAĞ VE KARTALKAYA

Mesele kayak olunca elbette akla ilk gelen rota Uludağ oluyor. 2 bin 543 metre yüksekliğiyle Batı Anadolu'nun en yüksek dağı olan merkez Alp ve Kuzey disiplini için uygun. Tur kayağı ve helikopterli kayak için elverişli bir coğrafya sunuyor. Merkezde ayrıca bigfoot, snowboard, buz pateni ve kar motosikleti gibi aktiviteler de yapılıyor. Yirmi dört pistin bulunduğu Uludağ'da yeni başlayanlar da profesyoneller de kendine uygun pisti kullanma şansına sahip. Köroğlu Dağları'nın zirvesinde konumlanan Kartalkaya Kayak Merkezi de sevilen merkezler arasında. Bolu merkeze 45 dakika mesafede yer alan zirve çam ağaçlarının arasında eşsiz bir güzelliğe sahip. Kartalkaya'da çeşitli zorluk seviyelerinde toplamda 21 adet güzel pist yer alıyor.

SARIKAMIŞ'IN KRİSTAL KARI

Sönmüş bir volkanik dağ olan 3 bin 916 metre yüksekliğe sahip Erciyes de son dönemde popülerleşmeye başlayan kayak merkezleri arasında. Türkiye'nin en yüksek beşinci dağı olan Erciyes'te 32 pist bulunuyor. Burada kendi seviyenize uygun pistleri seçerek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kars'ta bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi en özel seçenekler arasında. Burası dünyada sadece Alp Dağları'na has olan 'kristal kar' özelliğine sahip. Kars şehir merkezine 55 kilometre mesafede yer alan zirvede sarıçam ormanları arasında toplam uzunluğu 12 kilometreyi bulan 5 etaplı bir pist yer alıyor. Sarıkamış'ta Aralık'ta başlayan sezon Mart'ın sonuna kadar devam ediyor. Doğu Anadolu'nun bir diğer önemli kayak merkezi ise Palandöken. 3 bin 185 metre yüksekliğe sahip merkez uzun kış dönemi ve kaliteli karıyla oldukça popüler merkezler arasında. Palandöken'de toplamda 22 pist yer alıyor. Söz konusu pistlerden ikisi olimpik pist statüsünde.

KARTEPE İSTANBUL'A YAKIN

İstanbul'a en yakın kayak merkezi ise Kartepe'de konumlanıyor. Burası hem Sapanca Gölü hem de doğal güzelliğiyle oldukça popüler bir merkez olarak dikkat çekiyor.

GÜNDÜZ KAYAK SONRA DENİZ

Antalya bulunan Saklıkent Kayak Merkezi bölgede tercih edilebilecek yerler arasında yer alıyor. Merkez, özellikle mart ayında 'gündüz kayak, öğleden sonra deniz' sloganıyla ünlü. Kastamonu'da Ilgaz Kayak Merkezi yer alıyor. Üç adet pistin yer aldığı merkezde sezon aralık ayında başlayıp nisan ayına kadar devam ediyor. Nikfer Bozdağ'da bulunan Denizli Kayak Merkezi ise Ege'de tercih edilebilecek bir tesis. Burada farklı zorluk seviyelerinde 6 adet pist yer alıyor. Erzincan'da Ergan Kayak Merkezi; Sivas'ta Yıldızdağı Kayak Merkezi; Burdur'da bulunan Salda, önereceğimiz diğer kayak rotaları.

DAVRAZ'DA GÖL MANZARALI PİSTLER

Isparta'da yer alan Davraz Kayak Merkezi, Antalya'ya yakın konumuyla Akdeniz'deki en popüler kayak merkezleri arasında yer alıyor. 2 bin 635 metre zirveye sahip Davraz Dağı Eğridir Gölü manzarasıyla da dikkat çekiyor. Kar kalitesi oldukça memnun edici olan merkezde 8 ila 10 kilometrelik ortalama uzunluğa sahip parkurlar yer alıyor. Toplam pist sayısı ise 12. Hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için uygun seçenekler mevcut.