''Türkiye'de keşfedeceğimiz çok fırsat var''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Şubat'ta BAE'ye yaptığı ziyaretin ardından Dubai Çoklu Emtialar Merkezi (DMCC) Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ahmet Sultan Bin Sulayem işbirliği fırsatlarını araştırmak üzere İstanbul'a geldi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde (TİM) düzenlenen toplantıya katılan Suleyam "Türkiye'de keşfedebileceğimiz çok fazla fırsatlar var. Borsa İstanbul ile işbirliği yapmak istiyoruz. Türkiye'nin konumundan ötürü çok büyük avantajları var" dedi. TİM Başkanı İsmail Gülle ise "Diplomatik ilişkilerin gelişmesi ihracat ailesi olarak bizler adına memnuniyet verici" diye konuştu.

Daha sonra Türkiye'nin 40'tan fazla markalı projesini yatırımcılar ile bir araya getiren Property Expo İstanbul'u ziyaret eden Sulayem, burada yaptığı açıklamada ise "Türkiye'deki şirketlerle sürekli irtibat halindeyiz. Türkiye pazarı ile daha fazla iş birliği yapmak için buradayız" - "Türk ekonomisi son 20 yılda büyük değişimler yaşadı. Önceki yıllarda Türkiye ile BAE arasında birtakım tıkanıklıklar yaşanmış olabilir ancak ilişkiler şu anda çok daha iyi" dedi.