Türkiye fırtına sel ve kara teslim

Türkiye'de sıcaklıklar 10 derece birden azaldı, fırtınayla birlikte şiddetli yağmur birçok ilde hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul'a yılın ilk karı düştü ama tutmadı.

İstanbul ve tüm Marmara'da gece saatlerinden itibaren etkisini sürdüren yağmur ve rüzgar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sert esen rüzgar nedeniyle Taksim Meydanı'nda şemsiyeler ters döndü, ağaçlar devrildi. Gece boyu süren şiddetli rüzgar sonrası sabah İstanbul'un yüksek kesimlerine yılın ilk karı düştü. Silivri'nin yüksek kesimleri, Büyükçekmece ve Çekmeköy'de zaman zaman tipi şeklinde kar yağışı görüldü. İDO ve arabalı vapur birçok seferini iptal etti. Çanakkale ve Bandırma'da da şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Kadıköy'de de bir binanın bahçesinde bulunan iğde ağacı fırtınanın şiddetiyle elektrik direğine çarparak devrildi.

ÇATILAR YERDE

Kırklareli'de şiddetli fırtına sebebiyle çatılar uçtu, bazı evlerin camları patladı ve ağaçlar devrildi. Kofçaz'da ise etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi.

KIRMIZI ALARM

Muğla'da Köyceğiz Gölü'nün taşması sonucu ev ve işyerlerini su bastı. Bodrum'da ise önceki gün başlayan ve halen devam eden sağanak yağmur nedeniyle onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı. Yaşanan sel felaketi nedeniyle belediye ekipleri su basan ev ve işyerlerini tahliye etti.

KARDAN GEÇİT YOK

Tekirdağ'da dün geceden bu yana süren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar ve fırtına nedeniyle bazı araçlar yollarda mahsur kaldı.