Türkiye 27 Mart'ta sanata doyacak! 81 ilde tiyatro festivali

‘27 Mart Dünya Tiyatro Günü' ilk kez devlet ve özel tiyatrolar tarafından birlikte kutlanacak. Tüm yurtta aynı gün 115 oyun sanatseverlerle buluşacak.

AA

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, ilk defa devlet ve özel tiyatroların, '27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü birlikte kutlayacağını açıkladı. 27 Mart'ta 81 ilde 115 oyun sahneleneceğini belirten Kurt, "73. yılını kutlayan Devlet Tiyatroları ilk kez özel tiyatrolarla iş birliği yapacak. 490'a yakın özel tiyatro festivale katılım sağlamak için Devlet Tiyatroları'na başvurdu. Komisyon kurup bunlardan 86 oyun seçtik. 29'u da Devlet Tiyatrosu oyunları olmak üzere 115 oyun sanatseverlerle buluşacak" dedi.

BİLETLER 26 MART'A KADAR SATIŞTA

Tiyatro Festivali'nde 80 bin izleyiciye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Kurt, "Minikler için de 17 oyun perde açacak. Tiyatroseverlerin merak ettikleri İstanbul'daki bir oyunu Hakkari'de, Ağrı'da, Iğdır'da görmesi bir heyecan yaratacaktır" diye konuştu. Biletlerin 26 Mart'a kadar satışta olacağı bildirildi.