Turkcell'den son 14 yılın rekoru geldi! 2.7 milyon yeni müşteri 5 milyar lira net kâr

Turkcell Grubu, 2021'de 35.9 milyar TL gelir elde etti. Net kârını bir önceki yıla göre % 18.7 artırarak 5 milyara çıkaran grup, 2.7 milyon yeni müşteriyle de son 14 yılın rekorunu kırdı.

Turkcell Grubu'nun 2021 yılı toplam gelirleri, önceki yıla göre yüzde 23.4 artışla 35.9 milyar TL'ye ulaştı. Şirketin FAVÖK'ü yüzde 22.4 artışla 15 milyar TL olarak gerçekleşirken, 2021 net kârı geçen yılla karşılaştırıldığında yüzde 18.7 artarak 5 milyar TL'ye ulaştı. Geçen yıl Turkcell'in operasyonel yatırım harcamalarının gelirlere oranı yüzde 21.2 olarak gerçekleşti. İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında sonuçları değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Sektörde fark yaratan ve müşterilerin ihtiyaçlarına cevap veren yenilikçi çözümlerimiz sayesinde geçen yıla göre 2.7 milyon müşteri kazandık" ifadelerini kullandı.

%30 BÜYÜME HEDEFİ

Bu yılki hedeflerine de değinen Erkan, yılı yaklaşık yüzde 30 gelir büyümesi, 19 milyar TL FAVÖK ve 1 milyon yeni müşteri hedefiyle kapatmayı planladıklarını söyledi. Erkan, "Operasyonel yatırım harcamalarımızın gelire oranının ise yüzde 20-21 aralığında gerçekleşeceğini öngörüyoruz" dedi. İnsan odaklı ve çevreye duyarlı iş yapış şekilleriyle daha iyi bir dünya için teknoloji geliştirdiklerine dikkati çeken Murat Erkan, karbon salınımının azaltılmasına ve enerjinin verimli kullanılmasına olanak sağlayan dijital hizmetler sunduklarını sözlerine ekledi.

FİBER ALANINDA AGRESİF HEDEF

Toplantı sonunda soruları yanıtlayan Erkan, fiber konusunda yatırımlara devam edeceklerinin altını çizdi. Kendilerine bu alanda agresif bir hedef koyduklarının altını çizen Erkan, ortak altyapı şirketi kurulması yönünde çalışmalarında henüz beklenen ilerleme sağlanamasa da bu konuda tarafların istekli olduğunu belirtti.

YABANCI YATIRIMCI İLGİSİ ARTACAK

Superonline ve Paycell'in yatırım alma süreçlerini değerlendiren Erkan, şunları kaydetti: "Superonline konusunda biz bütün çalışmalarımızı tamamladık, uygun pazar koşullarının oluşmasını bekliyoruz. Superonline gibi gibi değeri yüksek olan şirketlere yabancı yatırımcının daha fazla ilgisi olacağını görüyoruz. Şu an yabancı yatırımcı için henüz iklim hazır değil. Bu iklim hazır olduğunda mutlaka bunu değerlendireceğiz. Paycell'le ilgili kamuoyuna yansıyan yatırımcılarla görüşmelerimiz var." Murat Erkan, TOGG'daki 500 milyon euroluk sermaye taahhüdünün 100-115 milyon euro'sunun Turkcell'e düştüğünü belirterek, "Şu ana dek yaklaşık yüzde 35'i civarında sermaye ödemesini gerçekleştirdik. Kalanını maksimum üretim başlayana kadar tamamlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.