Turkcell Platinum Black Alem Podcast'in konuğu Pınar Özdemir Hotiç: Kendi hayatımızın sürücü koltuğuna oturmalıyız

Turkcell Platinum Black katkılarıyla gerçekleşen ALEM Talks Podcast'in yeni konuğu Pınar Özdemir Hotiç oldu. Hotiç bütünsel sağlığa olan ilgisini, kariyerini ve gelecek planlarını paylaştı.

Turkcell Platinum Black katkılarıyla gerçekleşen ALEM Talks Podcast'e Pınar Özdemir Hotiç konuk oldu. Bütünsel sağlık ve pozitif yaş alma felsefesiyle ilgili çalıştığını belirten Hotiç yolculuğunu, "Bu iş iletişim danışmanlığı geçmişimden gelerek başta wellbeing markalarına danışmanlık yaparak başladı.'' sözleriyle anlattı.

SAĞLIKLI YAŞAM MERAKIM ÇOCUKLUĞUMDAN GELİYOR

Pınar Özdemir Hotiç, 28 yıllık iletişim ve pazarlama kariyerinin ardından bütünsel sağlık alanına adım atma sürecini, "2016 yılında New York'ta bir buçuk yıl süren bütünsel sağlık koçluğu sertifikası programına katıldım. Oradan sonra hayatım evrilmeye başladı. Wellbeing branding, mindfulness eğitimleri, nefes eğitimleri derken aslında kendi dönüşümümle birlikte, hep merak duyduğum alan, hobi-iş haline geldi diyebilirim. Sağlıklı, iyi, uzun yaşam çocukluğumdan bu yana çok meraklı olduğum bir konuydu. İsmim de Pınar, yaşam pınarı. Hayat hem kendi çabalarımla hem de kaderin cilveleriyle bu yola soktu. Bu işe ilk adımımı Live to Bloom platformuyla birlikte kurguladığımız BloomFest'ler ile attım.'' sözleriyle ifade etti.

KENDİME YENİ NESİL YAYINCI DİYEBİLİRİM

Markalara danışmanlık veren ayrıca wellbeing özelinde iletişim danışmanlığı yapan Pınar Özdemir Hotiç iş birliklerine de imza attığını söyledi. Influencer olmadığını dile getiren Hotiç, "Hiçbir zaman influencer diyemem kendime. O gerçekten başka bir iş. Başka kaslar gerektiriyor. Fakat kendime kanaat önderi, yeni nesil yayıncı diyebilirim belki.'' şeklinde konuştu.

TÜM AMACIM KADINLARA FARKINDALIK KATABİLMEK

Pınar Özdemir Hotiç, "Gençken birtakım şeyler çok hızlı oluyor hayatında ve bunları çok düşünmüyorsun. Çünkü zaten ihtiyaç hissetmiyorsun. Bunu özellikle 45 yaş sonrası daha çok hissettiğimi söyleyebilirim. Şimdi tüm amacım genç veya orta yaş olsun hiç fark etmez kadınlara farkındalık katabilmek.'' sözleriyle pozitif yaş alma felsefesini anlattı. Sağlıklı yaş almanın önemini ise "Yaş alırken karşılaştığımız değişiklikleri, zorlukları nasıl tanımlamayı, algılamayı, kabul etmeyi ve kucaklamayı seçtiğimiz doğal ve sağlıklı yaş alabilmemiz için çok önemli. Aynı zamanda kendi hayatımızın sürücü koltuğuna oturmak, kendi biricikliğimize ve gerçeğimize göre yaş alma yolculuğumuzu da modifiye etmemiz gerekiyor.'' sözleriyle ifade etti.

18 YAŞINDA TÜRKİYE GÜZELLİK KRALİÇESİ OLMUŞTUM

Türkiye Güzellik Kraliçesi olan Pınar Özdemir Hotiç, o dönemi "Yarışma hayatıma büyük bir sorumluluk da getirdi. 18 yaşımdaydım, Türkiye Güzellik Kraliçesi olmuştum, okulum devam ediyordu. Türkiye'nin ilk gençlik programını hazırlayıp sunuyordum. Ardından Kainat Güzellik yarışmasına katıldım. 18 yaşında ilk gittiğim yer Las Vegas ve Kainat Güzellik Yarışması'ydı. Bunların hepsi çok özeldi.'' cümleleriyle anlattı.

NE İSTEDİĞİMİ HER ZAMAN BİLİYORDUM

Pınar Özdemir Hotiç, "Ben hiçbir zaman sallanmadım. Bir yaprak gibi oradan oraya savrulmadım. Hep ne istediğimi çok iyi biliyordum, ki o dönemi düşününce genç bir kızdım ve çok fazla dizi, tiyatro teklifi geliyordu. Fakat nedense içimden bir ses ne yapacağımı bana söylüyordu ve biliyordum.'' dedi. Hayalinin iş kadını olmak olduğunu ise, "Yapmadığım şeyler adına içimde bir ukde kalmamıştır. İş kadını olmak istiyordum. Belki daha farklı bir şekilde hizmet etmekti arkadaki amaç diye düşünüyorum. Çok kafam karışmadı.'' şeklinde anlattı. 13 yıldır evli olan Pınar Özdemir Hotiç ilişkilere dair düşüncelerini de paylaştı: "Tek başına olmak da çok zor ilişkide olmak da. Aynı insanla aynı evde, aynı odada seneler geçirmek, problemlerin üstesinden gelmeye çalışmak, iyi şeyleri paylaştığın kadar kötü zamanlarını da paylaşmak zaman zaman zorlayıcı olabiliyor ama ben hep bir lütuf gibi görüyorum. Dans etmek için iki kişi gerekiyor ve bazen ayağını birinin geri atması bazen öbürünün geri atması gerekiyor.''