Türk ürünlerine büyük talep var

Geçen yılı yüzde 35'lik artışla 3.4 milyar dolar ihracatla tamamlayan ev ve mutfak eşyaları sektörü, bu yılın ikinci yurtdışı buluşmasını Fas'ın ardından Polonya'da gerçekleştirdi.

Polonya'da düzenlenen Invitation Only Europe etkinliğinde Avrupa'nın 11 ülkesinden 45 alıcıyı, 36 Türk firmasıyla buluşturduklarını ve çok iyi sonuçlar aldıklarını belirten Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve Yurtdışı Projeler Komitesi Başkanı Beyhan Baycar, yeni alıcılarla buluşmak ve hedef pazarları genişletmek için etkinliği Güney Afrika ve Latin Amerika'da da tekrarlamak istediklerini söyledi.

İHRACAT YÜZDE 11 YÜKSELDİ

İhracatın yılın ilk çeyreğinde yüzde 11 oranında arttığını kaydeden Baycar, ilerleyen aylarda daha da fazla ivme kazanmasını beklediklerini kaydetti. Baycar, Polonya özelinde bakıldığında ise en çok elektrikli mutfak aletleri ürün grubundan ihracat yaptıklarını, bunu plastik ev ve mutfak eşyalarıyla metalden mamul ev ve mutfak eşyaları pişirme gruplarının takip ettiğini anlattı.