Türk turist, Azerbaycan'da Rusya'yı geçti

Azerbaycan Turizm Ofisi Başkan Yardımcısı Bahruz Asgarov, Türkiye'nin, an itibarıyla Azerbaycan'a gelen turist sayısında birinci sırada yer aldığını açıkladı.

Bu yılın ocak-mayıs döneminde Türkiye'den gelen turist sayısının 116 bin 243 olduğunu belirten Azerbaycan Turizm Ofisi Başkan Yardımcısı Bahruz Asgarov, "Böylelikle Türkiye, aynı dönemde 115 bin 468 turistin geldiği Rusya'yı geride bıraktı" ifadelerini kullandı. Türkiye ile Azerbaycan arasında çok iyi ilişkiler olduğunu ifade eden Asgarov, bu durumun iki ülke arasında iş yapma konusunda büyük imkanlar sunduğunu söyledi. Azerbaycan'dan Türkiye'ye sağlık turizmi için birçok insanın geldiğini, aynı zamanda Azerbaycan'da da bu tip hizmetleri sunduklarını anlatan Bahruz Asgarov, şunları söyledi:

INFLUENCER'LAR GELİYOR

"Bizde daha çok spa ve wellness hizmetleri ilerlemiş durumda. Türkiye'den gelen misafirler için çok iyi ve dünya kalitelisinde hizmetlerimiz var. Naftalan'da petrol üzerinden bir sağlık turizmi kurduk. Yani oranın petrolü çok şifalı ancak oraya Türkiye'den az turist alıyoruz. Türkiye ile Azerbaycan arasında seyahat çok kolay. Vize yok, pasaporta bile gerek yok. Sadece kimlikle Azerbaycan'a gelmek mümkün. Azerbaycan ile Türkiye arasındaki turizm ilişkileri çok iyi. Türkiye'den daha çok iş turizmi için geliyorlar. Ama son yıllarda kültürel turizmin de arttığını görüyoruz. Son dönemlerde Türkiye'den YouTuber'lar ve influencer'lar da sıklıkla gelmeye başladı."