Türk Prof. virüsü tuzağa düşürdü! Unutmaz'ın yöntemi varyantları bitirecek

Aşı da Türklerden tedavi de! Prof. Dr. Unutmaz'ın yöntemi varyantları bitirecek. ABD'de Jackson Laboratuvarı Enstitüsü'nün başaraştırmacısı Prof. Dr. Unutmaz, sentetik biyoloji teknolojisini kullanarak Kovid'in tüm varyantlarına karşı etkili tedavi geliştirdi.

ABD Jackson Laboratuvarı Enstitüsü'nin baş araştırmacısı Prof. Dr. Derya Unutmaz, Kovid'in tüm varyantlarına karşı etkili tedavi yöntemi geliştirdi. Prof. Unutmaz, sentetik biyoloji teknolojisi kullanarak geliştirdikleri yöntemi şöyle anlattı:

TUZAĞA DÜŞÜRDÜK

"Bizim geliştirdiğimiz yöntem aslında virüsü tuzağa düşürmek. Bu hücrenin yüzeyindeki kilidi aldık, sentetik biyoloji ile bir molekül haline getirdik. Virüs bunu görünce sanki hücrenin kilidine bağlanıyor zannediyor, ona bağlandığı için de bir yerde nötralize oluyor, yani bloklanıyor, hücrenin içine giremiyor. Arka planda da T hücresi dediğimiz bağışıklık sisteminin keskin nişancıları var. Bunlara hangi hücrenin içinde virüs olduğunu işaretlemek gerekiyor. Bizim ürettiğimiz sentetik molekülün ikinci tarafı da bunu gerçekleştiriyor. Bu sayede virüsün başka hücrelere yayılmasını da önlemiş oluyoruz. Bu yöntemde hayvan çalışmalarını yaza kadar bitirip yıl sonuna kadar tedaviyi netleştirmiş olacağız."

OMİCRON'LA AZALACAK

"Omicron ile pandeminin önemli bir kısmının biteceğini düşünüyorum. Bu geliştirdiğimiz yöntemlerle de gelecekte olabilecek varyantlara karşı savunmamızı hazır hale getireceğiz."