''Türk dünyasının merkezindeyiz''

AK Parti Genel Başkanvekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Türk devletlerinde toplam 170 milyon, diğer ülkelerdeki Türklerin de sayılmasıyla yaklaşık 300 milyon nüfus olduğunu, bunun dünya nüfusunun yüzde 2'sine tekabül ettiğini söyledi.

İbn Haldun Üniversitesince (İHÜ) Başakşehir yerleşkesinde düzenlenen "Türk Devletleri Teşkilatı Vizyonu ve Aksakallar Konseyi'nin Rolü" programında konuşan AK Parti Genel Başkanvekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Türk devletlerinde toplam 170 milyon, diğer ülkelerdeki Türklerin de sayılmasıyla yaklaşık 300 milyon nüfus olduğunu, bunun dünya nüfusunun yüzde 2'sine tekabül ettiğini söyledi.

KİMSEDEN KORKMUYORUZ

Yıldırım, "Türk Devletleri Teşkilatı'nın amacı hiç kimseyi korkutmak değil, ama kimseden de korkmadığımızı da göstermek kararlılığındayız. Bölgenin refahı, huzuru, güvenliği için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Parmağınızı İstanbul'a koyarak bir yay çizin, 3 saatlik mesafede 50'den fazla ülke biliyorsunuz. 30 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklük karşımıza çıkıyor, 2 milyar nüfus karşımıza çıkıyor. İşte dünyanın merkezi olmak böyle bir şey" dedi.

BÜYÜK FIRSATLAR VAR

Programda konuşan İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan da "Bu transformasyon döneminde Türk Devletler Teşkilatı'nın önünde çok daha büyük imkanlar, fırsatlar olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.