Turizmde bu senenin galibi Türkiye olacak

Bu yıl 42 milyon turist, 35 milyar $ gelir hedefleyen Türkiye, dünyada tanıtım atağına kalktı. Bakan Ersoy, “26 ülkede 137 tur operatörüyle tanıtım başlattık. Bu, tarihimizdeki en büyük kampanya” derken, Alman tur operatörünün yöneticisi de, “2022'nin galibi Türkiye olacak” yorumunu yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm alanında 140 ülkede tanıtım yapıldığını söyledi. Ersoy, Antalya'da DER Touristik Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bu yıl için 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefi belirlediklerini ancak Rusya-Ukrayna savaşı başladığını kaydetti. Krizlere karşın önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Ersoy, şunları söyledi:

SONUÇLARI ALIYORUZ

"Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı bu sene itibarıyla 140 ülkede televizyon reklamları ve dijital programlarda çok yoğun tanıtıma başladı. Yine 26 ülkede şu an için 137 büyük ve orta ölçekli tur operatörleriyle tanıtım kampanyalarını başlattık. Bu, Türkiye turizm tarihinde yapılmış açık ara en büyük kampanya. Sonuçlarını da almaya başlıyoruz. Bu yıl Almanya, Hollanda, Belçika, Nordik, Baltık ve Doğu Avrupa ülkelerinde 2019'u yakalamayı hedefliyoruz. İngiltere, İsrail, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde 2019'un üstünde rakamlarla kapatmayı hedefliyoruz." Bakan Ersoy, bahanelere sığınarak bu yılki hedeflerinden vazgeçmediklerini vurguladı.

MÜTHİŞ TALEP VAR

Almanya'nın en önemli tur operatörlerinden DER Touristik Group üst düzey yöneticisi Sören Hartmann da, "2022 için Türkiye'ye müthiş bir talep var. Bu yıl 2019 seviyesine ulaşabiliriz. Rakipleriyle kıyaslarsak Türkiye çok başarılı. Son iki yılda çok pozitif gelişmeler oldu ve 2022'nin galibi Türkiye olacaktır. Diğer destinasyonlara göre Türkiye'ye yönelik talepler daha fazla. Doğu Avrupa, Batı Avrupa ve İngiltere, Türkiye'ye büyük ilgi gösteriyor" diye konuştu. Salgın sonrası insanların daha iyi yerlerde tatil yapmak istediğini aktaran Hartmann, Türkiye'nin de bu destinasyonlardan olduğunu ifade etti.

YEŞİL TURİZM SERTİFİKASI BAŞLIYOR

Güvenli Turizm Sertifika programının yıl sonuna kadar Yeşil Turizm Sertifika programına dönüştürüleceğini belirten Bakan Ersoy, "Bu stratejiyi oturtabilmek için dünyada bu konuda uzmanlaşmış en üst merci olan Global Sürdürülebilir Turizm Konseyi (CSTC) ile Bakanlık olarak 3 yıllık bir protokol imzaladık" dedi. Ersoy, "Geleceğin turizminde tercih edilen ülke olmak istiyorsak, bu kriterleri tamamlamamız gerekiyor. Tamamlamazsak, bu maliyetleri üstlenmezsek bize yolcu ihraç eden ülkeler vergi şeklinde bunları zaten bizden alacaklar. Dünyada devlet bazında bu işi koordine eden ilk ülkeyiz" diye konuştu.

BİRİNCİ DESTİNASYON HEDEFİ

Bakan Ersoy, şöyle konuştu: "Türkiye birinci destinasyon olma yolunda hızla ilerliyor. Hızlı adımlarla hedeflerimize ulaşmamız gerek."