Turizm altyapısına konak dopingi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, restore ederek hizmete sundukları konakların Kahramanmaraş'ın turizm altyapısını oluşturduğunu belirtti. Turistlerin tarihi konaklara uğramadan gitmediğini hatırlatan Başkan Okay, yeni çalışmaların sinyalini verdi.

Kahramanmaraş'ın turizm potansiyelinin kültürel zenginliklerde olduğunu ifade eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bu zenginliği en verimli şekilde kullanmak istediklerini söyledi. Bu sebeple ilçede bulunan tarihi konakları bir bir restore ettiklerini aktaran Başkan Okay, şunları aktardı:

50 YAPININ CEPHESİ YENİLENDİ

"Sürdürdüğümüz konak restorasyonu çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şu anda ilçemizde ziyaret edilebilir ve zengin içeriğiyle dikkat çeken 4 adet konağımız mevcut. Ayrıca Bahtiyar Yokuşu Projesi'yle de 50 adet yapının cephe yenilemesini ve restorasyonunu tamamladık."

ÇOK İYİ TECRÜBELER EDİNDİK

"İlçemizin zengin kültürünü ve tarihini yansıtan bu konak restorasyonlarının önemine değinmek istiyorum. Mutfak Müzesi, Dulkadiroğlu Konağı, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Kültür Tarih Araştırmalar Merkezi ve Bahtiyar Yokuşu, turizm bakımından şehre büyük katkı sağlıyor. Konak restorasyonları bakımından çok önemli bir tecrübe edindik. Bu tecrübenin ışığında şehrimize daha büyük ve önemli projeler kazandıracağız."

GENÇLİK MERKEZİNE YOĞUN İLGİ

Dulkadiroğlu Belediyesi'nin Kahramanmaraş'a kazandırdığı bölgenin en büyük gençlik merkezi olma özelliği taşıyan Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi, ortaya koyduğu faaliyetlerle adeta gençleri kendine çekiyor. Son olarak enstrüman kurslarıyla adından söz ettiren Gençlik Merkezi, Kahramanmaraşlı gençlerin sosyal aktivite merkezi haline geldi. Bu ilgiyi değerlendiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, gençlerin memnuniyetine dikkat çekti. Başkan Okay, "İlçemize kazandırdığımız bölgenin en büyük gençlik merkezi geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimize yoğun bir hizmet veriyor. Gençlerimizin burada açılan kurslara ve çeşitli faaliyetlere gösterdikleri ilgi bizleri de son derece memnun etmektedir. Şuanda devam eden enstrüman kurslarına gençlerimiz yoğun bir ilgi gösterdi. Özellikle gitar ve keman kursları gençlerimizin müzik eğitimlerine katkı sağlıyor. Ben tüm gençlerimizi gençlik merkezimizde vakit geçirmeye davet ediyorum" dedi.

KENTİN GÖZDESİ YALNIZ ARDIÇ OLACAK

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, içerisindeki sosyal donatılarla Yalnız Ardıç Mesire Alanı'nın Kahramanmaraş'ın gözdesi olacağını söyledi. Başkan Okay, projeyle ilgili şunları söyledi: "Yapımı tamamlandığında cazibe merkezi haline gelecek olan bu tesisimiz, Yedikuyular Kayak Merkezi ile turizme çok büyük katkı sağlayacak. İçerisinde Kır Kahvesi, spor alanları, bungalov evleri, mesire alanı, kafe restoran ve daha bir çok sosyal tesisin bulunduğu bir mekan. Şehir merkezine olan kısa mesafesiyle ulaşım kolaylığı, ayrıca Yedikuyular kayak merkezine olan yakınlığıyla da ekstra bir cazibe sağlayacak. Ben şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

İLÇENİN GELECEĞİ TARİHİNDE SAKLI

'Dulkadiroğlu'nun geleceği tarihinde saklı' sloganıyla tarihi konakları bir bir restore ederek turizmin hizmetine sunan Dulkadiroğlu Belediyesi, yeni projeler için çalışmalarını sürdürüyor. Bahtiyar Yokuşu projesiyle adından söz ettiren belediye, benzer bir projeyi de Kurtuluş Mahallesi'nde yapmak için çalışmalara başladı. Kurtuluş Mahallesi'nde yer alan Bedesten, Hatuniye, İklime Hatun, 42007. ve 42008. sokaklar koruma, onarım ve kentsel tasarım projesini planladıklarını anlatan Başkan Okay, 9 adet tescilli sivil mimarlık örneği yapının restorasyonu, 700 metre uzunluğunda sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme güzergahı ve 96 adet tescilli yapı harici yapının cephe iyileştirmesi yapacaklarını anlattı.